Receptek

Göngyölt bárány

Horváth Csongor receptje

2020. október 9.
  • 50 dkg báránylapocka
  • 50 dkg báránycomb
  • 4 dl száraz vörösbor
  • 1 csokor friss kakukkfű
  • 1 rúd fahéj
  • 1 db szárzeller
  • 5 szál sárgarépa
  • 3 db kápia paprika
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 4 db lila hagyma
  • 10 dkg datolya
  • citrom
  • friss koriander
  • 30 dkg feketelencse
  • 1 kk egész koriandermag
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Időigényes

A kicsontozott báránycombot sózzuk, feltekerjük és szorosan megkötözzük. A húst forró serpenyőben kevés zsiradékon körbepirítjuk.


Ezzel párhuzamosan egy edényben megpirítjuk a koriandermagot és a félbevágott lila hagymát. Pirulás után beletesszük a többi zöldséget – kápia paprika, fokhagyma, sárgarépa, zeller – és a datolyát. Ráfektetjük a göngyölt húst, és felöntjük 4 dl száraz vörösborral és annyi vízzel, hogy ellepje.

2 óra alatt készre főzzük. A főzési idő végén friss kakukkfűvel és egész fahéjjal ízesítjük.


A feketelencsét bő forrásban lévő vízzel 5-7 perc alatt készre főzzük. Kevés sóval ízesítjük. A készre főtt lencsét leszűrjük és lecsepegtetjük. A két szál nyers sárgarépát és a szárzeller (vagy angolzeller) felét apró kockákra vágjuk, majd vékony szeletekre vágott fokhagymával megpirítjuk. Pirítás után a zöldségeket összekeverjük a főtt lencsével, felöntjük egy kevés bárányfőzőlével, és összeforraljuk.

Tálaláskor reszelt citromhéjjal ízesítjük, sült koktélparadicsommal díszítjük.



báránylapocka , száraz vörösbor , kakukkfű , fahéj , báránycomb , szárzeller , sárgarépa , kápia paprika , fokhagyma , hagyma , datolya , citrom , feketelencse , koriander

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra