A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Receptek

Fogascarpaccio fermentált retekkel, salátákkal

Jahni László receptje

2018. április 13.
  • 24 dkg fogasfilé
  • 4 db kovászolt retek
  • olívaolaj
  • salátalevelek
  • tengeri só
  • növényi hamu

ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Időigényes
A fogasfilét 5 százalékos sóoldatban 12 órát pihentetjük (utána jeges vízben kiáztatjuk),

majd egyforma hosszúságú darabokat vágunk belőle, melyeket növényi hamuba forgatunk.

(Növényi hamut készen lehet kapni kulináris, illetve Ázsia-boltokban. De póréhagymából is elkészíthető, forró, 250 °C-os sütőben feketére szárítva. Hamu formában már nincs benne káros, illetve élvezhetetlen anyag.)

Szorosan fóliába tekerjük és kifagyasztjuk. Szeletelőgéppel 3 mm vastag szeleteket vágunk, amelyeket a tányérra rendezünk.

Olívaolajjal ecseteljük, kovászolt retekkel (hagyományos módon, de melegen tartó szekrényben készül 40 °C-on), és salátalevelekkel tálaljuk.


fogasfilé , kovászolt retek , salátalevelek , olívaolaj , növényi hamu

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra