Litauszki Zsolt receptje
2020. július 21.KRÉM HOZZÁVALÓK:
- 7,5 dl tejszín
- 20 dkg porcukor
- 4 db zselatinlap
- 1 csipet só
- 2 db tojás
- 6 db tojássárgája
- 1 rúd vanília
LAP HOZZÁVALÓK:
- 2 ek barna cukor
- 1 csomag réteslap
- kevés vaj
KÖRTEKRÉM HOZZÁVALÓK:
- 2 db körte
- 1 db citrom
- szegfűszeg, cukor ízlés szerint
A körtékből krémet készítünk. A körtét meghámozzuk, cukros, citromos vízben megpároljuk, és pürét készítünk belőle.
Az 5 dl tejszínt habbá verjük, és ezzel fellazítjuk a már lehűlt krémet. A vajat felforraljuk, és barna vajat készítünk belőle.
A réteslapokat kiterítjük, megkenjük barna vajjal, megszórjuk barna cukorral, hármasával egymásra helyezzük, és 180 °C-os sütőben 10 percig sütjük. Ha kihűlt, tetszőleges darabokra törjük.
TÁLALÁS:
A képen látható módon tálaljuk. Egy körtéből vékony szalagokat vágunk, díszítés előtt pár percre citromos almalébe áztatjuk, és tálalásig légmentesen zárjuk.
körte , tejszín , porcukor , zselatinlap , tojás , vaníliarúd , vaj , citrom , szegfűszeg