Receptek

Csípős malacfülsaláta

Nábelek Zsófia receptje

2021. szeptember 20.
  • 2 db kisebb fül
  • 1 ujjnyi gyömbér
  • 1 ek szecsuáni bors
  • 1 db citromnád
  • 2 szál újhagyma
  • 2 db csillagánizs
  • 1 ek só

Dresszing
Hozzávalók:

  • 1 ek csiliolaj
  • 1 tk fekete ecet (vagy rizs-, rizsborecet)
  • 1 ek szezámolaj
  • 1 tk cukor
  • 2 ek szójaszósz
  • 1 tk halszósz
  • 2-3 ek víz
  • 2 ek pirított szezámmag
  • durvára vágott koriander a tálaláshoz
ADAG: 1 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű

A megtisztított fület kb. 1 liter vízben, az ízesítőkkel együtt főzzük roppanósra közepes lángon, nagyjából 20-25 percig.

A füleket hagyjuk a főzőlében kihűlni, majd szeleteljük vékony csíkokra.


A dresszinghez a koriander kivételével keverjük egyneművé a hozzávalókat, majd forgassuk össze a szeletelt füllel.

Letakarva tegyük hűtőbe egy éjszakára, de minimum 4 órára.


Tálaláskor hintsük meg durvára vágott korianderrel.


malacfül , gyömbér , szecsuáni bors , citromnád , újhagyma , csillagánizs , csiliolaj , szezámolaj , szójaszósz , halszósz , szezámmag , koriander

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra