Litauszki Zsolt receptje
2021. szeptember 29.- 1/2 kg házi csuszatészta
- 1 kg fehér káposzta
- 2 ek cukor
- 1 dl tokaji édes bor
- 2 dl alaplé
- 1 ek köménymag
- 1 mk egész fekete bors
- só ízlés szerint
- kacsazsír
A köményt és a borsot száraz serpenyőben felhevítjük, míg kipattogzanak, majd egy mozsárban megőröljük.
A tésztát sós vízben félig megfőzzük.
A cukrot karamellizáljuk, rárakjuk az összevágott káposztát, a fűszereket, és szakaszosan pároljuk. Folyamatosan hozzáadjuk a bort és az alaplevet.
Ha szép aranybarnára pirult, akkor összekeverjük a tésztával és némi kacsazsírral egy öntöttvas edényben, majd faszenes kemencében készre sütjük.
káposzta , csuszatészta , köménymag , kacsazsír , tokaji édes bor , alaplé , bors