Szabó Tibor receptje
2021. augusztus 17.- 3 db közepes méretű friss padlizsán
- 1 fej hagyma
- 1/2 gerezd fokhagyma
- 1-2 dl jó minőségű olaj (nem szükséges olíva, mert annak túl karakteres az íze)
- majonéz, só, bors
Grillrácson vagy sparhelt-lapon, a lényeg, hogy fa tüzén erősen süssük meg a padlizsánokat.
Ferde lapra tesszük, hogy a felesleges, keserű lé kifolyjon belőle. Régen fakéssel, ma már rozsdamentes acélkéssel is lehet minél apróbb darabra aprítani – szinte pépesíteni kell.
A hagymát vagy lereszeljük, vagy nagyon apróra vágjuk, mint a kicsi fokhagymát is. Összekeverjük, adunk hozzá vékony sugárban olajat, amíg könnyen felveszi, kevés majonézzel lágyítjuk, fűszerezzük sóval, borssal, egy-két csepp citromot is cseppenthetünk rá.
padlizsán , vöröshagyma , fokhagyma , majonéz , olaj