Gyurik Gábor receptje
2020. július 30.Nyúlpaprikás
Hozzávalók:
- 4-5 fej vöröshagyma
- 3 ek libazsír
- 3 db tv paprika
- 2 ek fűszerpaprika
- 2 db paradicsom
- 10 db nyúlcomb (kb. 2 kg)
- 4-5 dl alaplé
- 3 dl tejföl
- néhány szem kucsmagomba
- 3 dkg vaj
- só
Medvehagymás grízgaluska
Hozzávalók:
- 3 db tojás
- 5 dkg libazsír
- kisebb csokor medvehagyma
- 20 dkg búzadara
- só
A hagymát finomra vágjuk, a zsiradékon üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a kockákra vágott paprikát, megszórjuk fűszerpaprikával, félrehúzzuk. Ha a paprika színe kioldódott, hozzáadjuk a hámozott paradicsomhúst és tovább főzzük. Ha szétfőtt a paprikakocka, hozzáadjuk a nyúlcombokat és felöntjük alaplével, hogy éppen ellepje a combokat. Kb. egy óra alatt puhára főzzük, kiszedjük a combokat, tejfölt adunk a főzőléhez, majd turmixoljuk, sűrű szitán átszűrjük.A tisztított kucsmagombát vaj és alaplé keverékében tálalás előtt átfuttatjuk, sózzuk.
Medvehagymás elkészítése:
A tojássárgájákat a zsírral és a medvehagymával összeturmixoljuk, a fehérjéből habot verünk. A sárgájához hozzáadjuk a búzadarát, sózzuk, végül a fehérjehabbal lazítjuk. Gyöngyöző, sós vízben lassan főzzük.
gomba , nyúl , medvehagyma , vöröshagyma , libazsír , tv paprika , fűszerpaprika , paradicsom , nyúlcomb , alaplé , tejföl , vaj , tojás , kucsmagomba , búzadara