A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Receptek

Nyúlpaprikás medvehagymás grízgaluskával és kucsmagombával

Gyurik Gábor receptje

2020. július 30.

Nyúlpaprikás
Hozzávalók:

  • 4-5 fej vöröshagyma
  • 3 ek libazsír
  • 3 db tv paprika
  • 2 ek fűszerpaprika
  • 2 db paradicsom
  • 10 db nyúlcomb (kb. 2 kg)
  • 4-5 dl alaplé
  • 3 dl tejföl
  • néhány szem kucsmagomba
  • 3 dkg vaj

Medvehagymás grízgaluska
Hozzávalók:

  • 3 db tojás
  • 5 dkg libazsír
  • kisebb csokor medvehagyma
  • 20 dkg búzadara

ADAG: 10 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Közepesen nehéz
Nyúlpaprikás elkészítése:
A hagymát finomra vágjuk, a zsiradékon üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a kockákra vágott paprikát, megszórjuk fűszerpaprikával, félrehúzzuk. Ha a paprika színe kioldódott, hozzáadjuk a hámozott paradicsomhúst és tovább főzzük. Ha szétfőtt a paprikakocka, hozzáadjuk a nyúlcombokat és felöntjük alaplével, hogy éppen ellepje a combokat. Kb. egy óra alatt puhára főzzük, kiszedjük a combokat, tejfölt adunk a főzőléhez, majd turmixoljuk, sűrű szitán átszűrjük.A tisztított kucsmagombát vaj és alaplé keverékében tálalás előtt átfuttatjuk, sózzuk.

Medvehagymás elkészítése:
A tojássárgájákat a zsírral és a medvehagymával összeturmixoljuk, a fehérjéből habot verünk. A sárgájához hozzáadjuk a búzadarát, sózzuk, végül a fehérjehabbal lazítjuk. Gyöngyöző, sós vízben lassan főzzük.




gomba , nyúl , medvehagyma , vöröshagyma , libazsír , tv paprika , fűszerpaprika , paradicsom , nyúlcomb , alaplé , tejföl , vaj , tojás , kucsmagomba , búzadara

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra