Receptek

Tapolcai lazacpisztráng gombával, kukoricával, misóval

Tóth Pál receptje

2020. június 6.
  • 1 db közepes méretű lazacpisztráng
  • 2 db csemegekukorica
  • 40 dkg erdei gomba vegyesen
  • 1 ek szarvasgombaolaj
  • 10 dkg kukoricadara
  • 5 dl tej
  • 8 dkg vaj
  • 1 db citrom
  • 1 tk misopaszta
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Közepesen nehéz

A halat kifilézzük, a bőrös oldalát forró serpenyőben kevés olajon 4-5 perc alatt megsütjük, majd meleg helyen pihentetjük tálalásig. Sütés közben a halat ne mozgassuk, így egyenletesen ropogós lesz a bőre. Tálalás előtt sózzuk, és egy citrom héját reszeljük rá.

A polentához a kukoricadarát tejben megfőzzük, hozzáadjuk a szarvasgomba-olajat, és szárított gombaporral is ízesíthetjük. A kukoricaszemeket és a gombákat forró serpenyőben, kevés olajon megpirítjuk, sózzuk, majd a polenta tetejére halmozzuk.

Két vékony szelet csiperkegombával, sült kukoricahajjal és a misopasztával tálaljuk. A Kővirág étlapján szárított fenyőtobozos gombaporral szerepel.


lazacpisztráng , csemegekukorica , erdei gomba , szarvasgombaolaj , tej , vaj , citrom , kukoricadara , misopaszta

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra