Tóth Pál receptje
2020. június 6.- 1 db közepes méretű lazacpisztráng
- 2 db csemegekukorica
- 40 dkg erdei gomba vegyesen
- 1 ek szarvasgombaolaj
- 10 dkg kukoricadara
- 5 dl tej
- 8 dkg vaj
- 1 db citrom
- 1 tk misopaszta
A halat kifilézzük, a bőrös oldalát forró serpenyőben kevés olajon 4-5 perc alatt megsütjük, majd meleg helyen pihentetjük tálalásig. Sütés közben a halat ne mozgassuk, így egyenletesen ropogós lesz a bőre. Tálalás előtt sózzuk, és egy citrom héját reszeljük rá.
A polentához a kukoricadarát tejben megfőzzük, hozzáadjuk a szarvasgomba-olajat, és szárított gombaporral is ízesíthetjük. A kukoricaszemeket és a gombákat forró serpenyőben, kevés olajon megpirítjuk, sózzuk, majd a polenta tetejére halmozzuk.
Két vékony szelet csiperkegombával, sült kukoricahajjal és a misopasztával tálaljuk. A Kővirág étlapján szárított fenyőtobozos gombaporral szerepel.
lazacpisztráng , csemegekukorica , erdei gomba , szarvasgombaolaj , tej , vaj , citrom , kukoricadara , misopaszta