Receptek

Macok „Rákóczi”- túrós mangófagylalttal

Macsinka János receptje

2020. július 22.
  • 10 dkg édes mézes keksz
  • 8 dkg vaj
  • 25 dkg túró
  • 20 dkg natúr sajtkrém
  • 15 dkg cukor
  • 2 dl tejszín
  • 1 db vaníliarúd
  • citromhéj
  • narancshéj
  • 5 db tojás
  • 3 db lapzselatin

MERINGUE HOZZÁVALÓK:

  • 10 dkg tojásfehérje
  • 10 dkg porcukor
  • 10 dkg kristálycukor

TÁLALÁS HOZZÁVALÓK:

  • 10 dkg házi sárgabaracklekvár
  • 4 gombóc házi mangófagylalt
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Nehéz
A kekszmorzsát vajjal összekeverjük, formába helyezzük, a túrót a sajtkrémmel, cukorral, vaníliarúddal, citrushéjjal mixerben simára keverjük, hozzáadjuk az egész tojásokat, a feláztatott lapzselatint.

Rátöltjük a kekszformára, sütőben 110 °C-on 1 órát sütjük.

A tojásfehérjéből meringue-et (habcsók) készítünk a kristály- és porcukorral, formázzuk, majd 80 °C-on egy órát szárítjuk.

TÁLALÁS:
A kihűtött túrótortaszeleteket tányérra helyezzük, mellé krémesített sárgabaracklekvárt teszünk A meringue-ekkel díszítjük, és mellé rakjuk édesmorzsás alapra a mangófagylaltot.


mangófagylalt , túró , édes mézes keksz , vaj , natúr sajtkrém , vaníliarúd , tejszín , citromhéj , narancshéj , füstölt fürjtojás , lapzselatin , sárgabaracklekvár