Lutz Lajos receptje
2019. október 29.- 60 dkg csontos marhahátszín
- 25 dkg marhaszegy
- 4 db velős csont
- 20 dkg sárgarépa
- 15 dkg petrezselyemgyökér
- 1/2 db zellergumó
- 1/4 fej karalábé
- 20 dkg kelkáposzta
- 1/2 fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 20 dkg karfiol
- 1-2 szem burgonya
- só, szemes bors, babérlevél, kakukkfű, csipetnyi gyömbér, csipetnyi sáfrány
- a velős csonthoz fűszerpaprika, bors
LEVESBETÉT: Házilag gyúrt finommetélt
TÁLALÁS:
A zöldségeket, a húst kihelyezzük egy tálba a cérnametélttel, majd rámerjük a levest, a velős csontot kiütjük, meleg pirítóst fokhagymával bedörzsölünk, szétterítjük rajta a velőt, sóval, borssal, fűszerpaprikával meghintjük.
húsleves , csontos marhahátszín , marhaszegy , velős csont , zellergumó , sárgarépa , petrezselyemgyökér , karalábé , karfiol , kelkáposzta , vöröshagyma , fokhagyma , burgonya