A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Receptek

Szindbád húslevese

Lutz Lajos receptje

2019. október 29.
  • 60 dkg csontos marhahátszín
  • 25 dkg marhaszegy
  • 4 db velős csont
  • 20 dkg sárgarépa
  • 15 dkg petrezselyemgyökér
  • 1/2 db zellergumó
  • 1/4 fej karalábé
  • 20 dkg kelkáposzta
  • 1/2 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 20 dkg karfiol
  • 1-2 szem burgonya
  • só, szemes bors, babérlevél, kakukkfű, csipetnyi gyömbér, csipetnyi sáfrány
  • a velős csonthoz fűszerpaprika, bors

LEVESBETÉT: Házilag gyúrt finommetélt

ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű
A csontos hátszínt és a marhaszegyet kevés olajban narancssárgára lepirítjuk, majd jéghideg vízbe helyezzük, felfőzzük, leszedjük a habot, bezöldségezzük, sóval, egész borssal, babérral, kakukkfűvel, gyömbérrel, sáfránnyal ízesítjük, körülbelül 3,5-4 órán át főzzük, gyöngyöztetjük lassú lángon. 40-50 perc elteltével a zöldségeket állaguk szerint óvatosan kivesszük. A velős csontok két végét lesózzuk, majd a végén a húslében külön kifőzzük 15-20 percig lassú lángon.

TÁLALÁS:
A zöldségeket, a húst kihelyezzük egy tálba a cérnametélttel, majd rámerjük a levest, a velős csontot kiütjük, meleg pirítóst fokhagymával bedörzsölünk, szétterítjük rajta a velőt, sóval, borssal, fűszerpaprikával meghintjük.


húsleves , csontos marhahátszín , marhaszegy , velős csont , zellergumó , sárgarépa , petrezselyemgyökér , karalábé , karfiol , kelkáposzta , vöröshagyma , fokhagyma , burgonya

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra

További receptek