A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Receptek

Töltött borjútekercs bébispenóttal (involtini di vitello)

Gálicz István-Bereznay Tamás receptje

2019. január 24.
  • 80 dkg borjúcomb
  • 12 szelet érlelt olasz sonka (prosciutto crudo)
  • 10 db bazsalikomlevél
  • 10 dkg reszelt parmezán
  • 1 kis csokor petrezselyem
  • liszt
  • 5-10 dkg vaj
  • 1-2 dl száraz fehérbor
  • 50 dkg bébispenót
  • olívaolaj
  • só, bors
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Közepesen nehéz
A borjúcombot 12 egyforma szeletre vágjuk, enyhén kiklopfoljuk, amennyiben van hártyás-inas része, azt bevagdossuk. Enyhén sózzuk mindkét oldalát, majd az egyik oldalára parmezán, finomra vágott petrezselyem és bazsalikom keverékét szórjuk, és egy-egy sonkaszelettel betakarjuk, enyhén rányomkodjuk, feltekerjük és hurkapálcikával felszúrjuk. Egy hurkapálcikára 3 tekercset szúrjunk. Lisztbe forgatjuk, majd vajban megpirítjuk, fehérborral felöntve puhára pároljuk. A bébispenótot olívaolajon megpároljuk, sózzuk, borsozzuk.




petrezselyem , parmezán , bébispenót , borjúcomb , bazsalikomlevél , érlelt olasz sonka , vaj , száraz fehérbor , olívaolaj

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra