Receptek

Pisztáciás marcipángolyók

Nábelek Zsófia receptje

2021. szeptember 7.

(15-20 db)

  • 180 g hántolt pisztácia
  • 70 g hántolt, fehér mandula
  • 125 g porcukor
  • 25 g cukor
  • 1 mk narancsvirágvíz (elhagyható)
  • 25-30 ml tojásfehérje
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű
A pisztáciát és a mandulát daráljuk a lehető legfinomabbra.


Keverőtálban adjuk hozzá a cukrokat, a narancsvirágvizet, és folyamatos keverés közben fokozatosan adagoljunk hozzá annyi tojásfehérjét, amitől egyenletes, jól formázható masszát kapunk (ehhez használhatunk keverőgépet vagy késes aprítót is).

Formázzunk belőle féldiónyi gombócokat, majd tegyük hűtőbe 10 percre.


Közben olvasszunk fel 50 g étcsokoládét, adjunk hozzá egy csepp olajat, majd a már kihűlt, megdermedt golyókra kiskanállal húzzunk belőle csíkokat. 


pisztácia , mandula , porcukor , tojás , narancsvirágvíz

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra