Receptek

Lencsefőzelék mangalicadagadóval

Jahni László a Kistücsök Étterem séfjének receptje

2023. március 7.

1 db kb. 1,2 kg-os mangalica- dagadó


2 fej vöröshagyma


2 gerezd fokhagyma


mangalicazsír (tetszés szerint)


10 dkg barna lencse


1 l zöldségalaplé


1 kk mustár


1/2 kk ecet


12 dkg fekete lencse


5 dkg sárgarépa


5 dkg fehér gyökér


5 dkg szárzeller


5 dkg kelkáposzta


só, bors





ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Közepesen nehéz

Kiterítjük a dagadót, téglalapra formázzuk. A nyesedéket leda­ráljuk, sóval, borssal, fokhagy­ mával és pirított vöröshagy­mával ízesítjük. Feltekerjük, zsineggel megkötözzük. Sertés­zsírban puhára abáljuk (lepje el a zsír) 80­90 fokos sütőben, majd kihűtjük. Ezután 220 fo­ kos sütőben visszapirítjuk és felszeleteljük.


A barna lencsét beáztatjuk, a zsírban pirított hagymára, fokhagymára zöldségalaplét öntünk, abban puhára párol­juk. Sóval, borssal, mustárral és pici ecettel krémesre turmixol­juk. A fekete lencsét beáztatjuk, puhára főzzük a vegyes zöldsé­gekkel (sárgarépa, fehérrépa, szárzeller, blansírozott kelká­poszta kockákra vágva).


Tála­láskor a lencsekrémbe helyez­zük a belugás meleg salátát, mellé tálaljuk a dagadót.

mangalicadagadó , lencsefőzelék

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra