Palágyi Eszter receptje
2019. január 8.- 370 g áttört öreg burgonya
- 370 g finomliszt
- 2 nagy fej vöröshagyma
- 4 ek kacsazsír
- só ízlés szerint
- 3 dl házi tejföl
- 100 g apró kockákra vágott
- konfitált szarvascomb
HOZZÁVALÓK:
- 2 kg szarvascomb
- 2 kg kacsazsír
- 4 db babérlevél
- 1 fej fokhagyma
- 10 szem egész fekete bors
- só ízlés szerint
HOZZÁVALÓK:
- 1 kg fehér hagyma
- 2 ek extraszűz olívaolaj
- 1 l zöldségalaplé
- só
A combot megtisztítjuk a hártyáktól és a fölösleges zsírszövettől. A húst megkérgezzük, vagyis kevés kacsazsírral egy serpenyőben kérget pirítunk rá. Utána tepsibe tesszük, fűszerezzük babérlevéllel, kakukkfűvel, sóval, egész fekete borssal, 6 gerezd fokhagymával, majd a meglangyosított zsírral felöntjük úgy, hogy teljesen ellepje. Ezután fedetlenül helyezzük be az edényt az enyhén előmelegített sütőbe, majd vegyük takarékra, a sütő ajtaját támasszuk ki, például egy vastagabb fakanállal.
A fehér hagymákat megpucoljuk és szeletekre vágjuk. Olívaolajon folyamatos kevergetés mellett karamellizáljuk, közben apránként a zöldségalaplével felöntögetjük, hogy ne égjen oda. Turmixgéppel finom, selymes állagú pürét készítünk belőle. Egy szilikon levélformát kikenünk a hagymapürével, és 75 °C-os sütőben készre szárítjuk.
olívaolaj , babérlevél , szarvascomb , burgonya , liszt , vöröshagyma , tejföl , fokhagyma