A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Receptek

Kókusztejes panna cotta

Nábelek Zsófia receptje

2018. május 24.
  • 5 dl kókusztej
  • 1 db citrom héja
  • 1 csipet só
  • 3 g zselatin
  • 1/2 rúd vanília kikaparva
  • cukor ízlés szerint

ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű
A zselatint összekeverjük két evőkanál jéghideg vízzel és félretesszük, hogy megduzzadjon. A kókusztejet összekeverjük a sóval, citromhéjjal, vaníliával. Ha használunk, akkor előkészítjük a gyümölcsöket és szétosztjuk a poharak aljában. A zselatint óvatosan megmelegítjük, vigyázva, hogy ne forrjon fel, de ne is maradjon kristályos. Kevés kókusztejjel hígítjuk, majd hozzáöntjük a fűszeres alaphoz. A folyadékot szétosztjuk poharakban és legalább 4 órán át hűtjük, amíg a panna cotta megdermed. Friss gyümölcsökkel tálaljuk.


citrom , zselatin , cukor , málna , kókusztej , vanília

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra