Nábelek Zsófia receptje
2018. május 24.- 5 dl kókusztej
- 1 db citrom héja
- 1 csipet só
- 3 g zselatin
- 1/2 rúd vanília kikaparva
- cukor ízlés szerint
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű
A zselatint összekeverjük két evőkanál jéghideg vízzel és félretesszük, hogy megduzzadjon. A kókusztejet összekeverjük a sóval, citromhéjjal, vaníliával. Ha használunk, akkor előkészítjük a gyümölcsöket és szétosztjuk a poharak aljában. A zselatint óvatosan megmelegítjük, vigyázva, hogy ne forrjon fel, de ne is maradjon kristályos. Kevés kókusztejjel hígítjuk, majd hozzáöntjük a fűszeres alaphoz. A folyadékot szétosztjuk poharakban és legalább 4 órán át hűtjük, amíg a panna cotta megdermed. Friss gyümölcsökkel tálaljuk.
