A zellergumót és a körtét megtisztítjuk, meghámozzuk, kisebb, vékony szeletekre vágjuk. A vajat egy lábasban hevíteni kezdjük és barna vajat készítünk: addig forraljuk, amíg aranysárga lesz, és enyhe dióillat tör fel belőle. Ekkor alacsonyabb hőfokon hozzáadjuk a felszeletelt zellert és körtét, majd 20-25 percig dinszteljük, időnként megkeverjük.
Eközben a tökmagot száraz, forró serpenyőben egy jó csipet sóval, folyamatosan mozgatva lepirítjuk.
A leveshez hozzáadjuk a fehérbort, ez feloldja az esetleg leragadt pörzsanyagokat, majd felöntjük az alaplével. További tíz percig főzzük, sózzuk és fehérborecettel ízesítjük, majd botmixerrel pürésítjük. Hozzáadjuk a tejszínt és 1 ek tökmagolajat. Ha szükséges, még ízesítsük.