Pillók Attila receptje
2021. december 29.HALKOCSONYA
HOZZÁVALÓK:
- 1 kg halcsont
- 1 db sárgarépa
- 1 db fehérrépa
- 1 szál zellerszár
- 1 csokor petrezselyem
- 1 db thai citromfű
- 2 db kaffir lime levél
- ujjnyi darab póréhagyma
- pár egész szem fekete bors, só
CSICSÓKASALÁTA
HOZZÁVALÓK:
- 4-6 szem csicsóka
- 3 ek majonéz
- pár csepp lime-lé
- snidling finomra vágva
- só, frissen őrölt bors
HALKOCSONYA ELKÉSZÍTÉSE:
Az alapanyagokból lassú tűzön kb. két óra alatt alaplevet főzünk, ha szükséges, tojásfehérjével lederítjük, majd átszűrjük. Hőálló csészébe lazac-, tőkehal- és Szent Jakab-kagyló-kockákat, egy darab megtisztított folyami rákot teszünk, a forró alaplével leöntjük, kihűtjük.
CSICSÓKASALÁTA ELKÉSZÍTÉSE:
A csicsókát megpucoljuk, apró kockákra vágjuk, sós vízben leforrázzuk, kihűtjük, lecsepegtetjük. Kevés majonézzel és snidlinggel összekeverjük, lime levével ízesítjük, frissen őrölt borssal fűszerezzük.
A halkocsonya tetejére helyezünk egy evőkanál csicsókasalátát, és lazackaviárral díszítjük.
halcsont , sárgarépa , fehérrépa , zellerszár , kaffir lime , citromfű , petrezselyem , csicsóka , majonéz , póréhagyma , snidling