Csécsei László és Orcsik Edit receptje
2019. május 10.- 20 dkg újburgonya
- 1 l szárnyasalaplé
- 2 ek olívaolaj
- 3 dkg vaj
- 10 dkg sonkahagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 tk kapormag
- 4 ek tejföl
- 12 db nagyobb zsenge sóskalevél
- 10 dkg juhtúró
- 5 dkg tehéntúró
- 1 ek apróra vágott sós citrom
- 20 dkg beregi csirkemáj
- kakukkfű
- só, fekete bors
Tálalás előtt kibontjuk, leszárítjuk, forró serpenyőben körbepirítjuk, majd sózzuk. A juhtúrót kevés tejföllel és tehéntúróval kikeverjük, hogy lágyabb ízt kapjunk, és betekerjük a megmosott sóskalevelekbe. Vastagabb karikákat vágunk belőle, majd a sós citrommal és a májjal együtt tálaljuk.
csirkemáj , kakukkfű , tehéntúró , juhtúró , sóska , kapormag , újburgonya , sonkahagyma