A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Receptek

Vajban sült süllőfilé töltött karalábéval

Szabó Péter receptje

2020. szeptember 23.
  • 80 dkg süllőfilé
  • 5 db karalábé
  • 10 dkg rizs
  • 2 szál friss kapor
  • 10 dkg vaj
  • 100 ml olaj
  • 50 ml tejszín
  • 1 db tojás
  • 10 dkg sajt
  • só, bors
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű

A karalábét meghámozzuk, és sós vízben főzzük kb. 1 órán át.

Közben a halat előkészítjük: sózzuk, borsozzuk, és állni hagyjuk.


Amikor a karalábé megfőtt, kiszedjük egy tálba, és hagyjuk hűlni. 1 db karalábéból mártást készítünk. Vajjal és kevés tejszínnel összeturmixoljuk, sóval, borssal ízesítjük. Ha túl híg lenne, kevés étkezési keményítővel sűrítjük.

A rizsből párolt rizst készítünk, amit egy keverőtálba rakunk.


A többi karalábénak levágjuk a tetejét és az alját, majd kivájjuk a közepét. Ezeket a darabokat leturmixoljuk, és hozzákeverjük a párolt rizshez. Összedolgozzuk a tojással, sóval, borssal, frissen vágott kaporral, és visszatöltjük a karalábéba.

A tetejét megszórjuk sajttal. 180 °C-os sütőben pirosra sütjük.


Közben a halat serpenyőben vaj-olaj keverékében pirosra sütjük. A bőrös oldalával lefelé kezdjük a sütést. Amikor megsült a karalábé, tányérra rendezzük, köré rakjuk a halat, és leöntjük a mártással.




süllőfilé , karalábé , rizs , kapor , vaj , olaj , tejszín , tojás , sajt

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra