Szabó Péter receptje
2020. szeptember 23.- 80 dkg süllőfilé
- 5 db karalábé
- 10 dkg rizs
- 2 szál friss kapor
- 10 dkg vaj
- 100 ml olaj
- 50 ml tejszín
- 1 db tojás
- 10 dkg sajt
- só, bors
A karalábét meghámozzuk, és sós vízben főzzük kb. 1 órán át.
Amikor a karalábé megfőtt, kiszedjük egy tálba, és hagyjuk hűlni. 1 db karalábéból mártást készítünk. Vajjal és kevés tejszínnel összeturmixoljuk, sóval, borssal ízesítjük. Ha túl híg lenne, kevés étkezési keményítővel sűrítjük.
A többi karalábénak levágjuk a tetejét és az alját, majd kivájjuk a közepét. Ezeket a darabokat leturmixoljuk, és hozzákeverjük a párolt rizshez. Összedolgozzuk a tojással, sóval, borssal, frissen vágott kaporral, és visszatöltjük a karalábéba.
Közben a halat serpenyőben vaj-olaj keverékében pirosra sütjük. A bőrös oldalával lefelé kezdjük a sütést. Amikor megsült a karalábé, tányérra rendezzük, köré rakjuk a halat, és leöntjük a mártással.
süllőfilé , karalábé , rizs , kapor , vaj , olaj , tejszín , tojás , sajt