Gyulavári Tamás (pécsi Balkán Bisztró) receptje
2020. szeptember 17.- 50 dkg réteslap
Massza
Hozzávalók:
- 5 db tojás
- 80 dkg tehéntúró
- 3 dl tejföl
- 3 dl tej
- 3 ek olvasztott vaj vagy olaj
- 1 kk só
- 1 csipet cukor
- vaj a sütéshez
A masszához a tojásokat felverjük, hozzáadjuk a többi alapanyagot és elkeverjük.
A tepsit kivajazzuk, belehelyezzük az első réteslapot (legjobb a házilag készített, de a magyar réteslapnál kicsit vastagabbra nyújtva), vékonyan olajozzuk, és ezt 4 rétegben megismételjük.
6-8 lapot félreteszünk, ami majd a tetejére kerül, a többi lapot egyesével belemártogatjuk a masszába, tenyerünkkel „összegyűrjük”, és a sütőedénybe helyezzük egymás mellé.
Meglocsoljuk a maradék masszával, majd befedjük a maradék beolajozott réteslappal. 200 °C-ra előmelegített sütőbe tesszük 15 percre, utána visszavesszük a hőfokot 180 °C-ra, és 50 perc alatt készre sütjük.