Receptek

Rácrétes (gibanica)

Gyulavári Tamás (pécsi Balkán Bisztró) receptje

2020. szeptember 17.
  • 50 dkg réteslap

Massza
Hozzávalók:

  • 5 db tojás
  • 80 dkg tehéntúró
  • 3 dl tejföl
  • 3 dl tej
  • 3 ek olvasztott vaj vagy olaj
  • 1 kk só
  • 1 csipet cukor
  • vaj a sütéshez

ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Közepesen nehéz

A masszához a tojásokat felverjük, hozzáadjuk a többi alapanyagot és elkeverjük.

A tepsit kivajazzuk, belehelyezzük az első réteslapot (legjobb a házilag készített, de a magyar réteslapnál kicsit vastagabbra nyújtva), vékonyan olajozzuk, és ezt 4 rétegben megismételjük.

6-8 lapot félreteszünk, ami majd a tetejére kerül, a többi lapot egyesével belemártogatjuk a masszába, tenyerünkkel „összegyűrjük”, és a sütőedénybe helyezzük egymás mellé.

Meglocsoljuk a maradék masszával, majd befedjük a maradék beolajozott réteslappal. 200 °C-ra előmelegített sütőbe tesszük 15 percre, utána visszavesszük a hőfokot 180 °C-ra, és 50 perc alatt készre sütjük.

Ha édesen szeretnénk elkészíteni, akkor a masszába ízlés szerint mézet vagy vaníliás cukrot keverünk.



réteslap , tojás , tehéntúró , tejföl , tej , vaj

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra