Andrási Beáta receptje
2020. július 26.GÖRÖG JOGHURTOS PANNA COTTA
HOZZÁVALÓK:
- 5 db lapzselatin
- 480 g tejszín (35%-os)
- 200 g Koronás Kristálycukor
- 800 g görög joghurt
TÖRÖKMÉZ
HOZZÁVALÓK:
- 300 g Koronás Kristálycukor
- 120 g méz
- 12 g szódabikarbóna
- 1 db vaníliarúd
Ázsiai gyümölcssaláta
REDUKCIÓ HOZZÁVALÓK:
- 200 g víz
- 80 g méz
- 2 db kafír lime levél
- 1 db citromnád
- 12 g friss gyömbér
- 5 db thai bazsalikom
- 100 g ananászlé
- 10 g yuzulé
- 1 db lime leve
- 10 g Malibu
- ananász, narancs, kivi, gránátalma
NARANCSTUILE
HOZZÁVALÓK:
- 100 g narancslé
- 40 g liszt/mandulaliszt
- 120 g Koronás Porcukor
- 100 g Koronás Kristálycukor
- 120 g olvasztott vaj
TÁPIÓKA
HOZZÁVALÓK:
- 50 g tápióka
- 10 g Koronás Kristálycukor
- 2 l víz
- 120 g ázsiai gyümölcssaláta leve
ELKÉSZÍTÉSE:
A zselatinlapokat beáztatjuk hideg vízbe. A tejszínt a cukorral felforraljuk, még forrón belekeverjük a zselatint,
Szilikonos sütőpapírral kibélelünk egy magas peremű hőálló edényt. A cukrot, a mézet és a kikapart vaníliarúd belsejét feltesszük karamellizálni egy magas falú lábasban.
Ázsiai gyümölcssaláta
REDUKCIÓ ELKÉSZÍTÉSE:Az alapanyagokat a gyümölcsök, a gyümölcslevek és a Malibu kivételével összeforraljuk, átszűrjük és lehűtjük. Amikor kihűlt, összekeverjük az ananászlével, a yuzulével, a lime levével és a Malibuval. A gyümölcsöket apróra felkockázzuk.
Egy tálban mindent összekeverünk, és szilikonos sütőpapírral kibélelt lemezre/tepsire 7 cm-s átmérőjű köröket kenünk ki.
TÁPIÓKA ELKÉSZÍTÉSE:
A vizet a cukorral felforraljuk, beleöntjük a tápiókát, és folyamatos keverés mellett megfőzzük.
ÖSSZEÁLLÍTÁSA:
A felkockázott gyümölcsöket összekeverjük az ázsiai gyümölcslével,
Ismét egy Mihályi-tanítványt mutatunk be olvasóinknak.
Andrási Beáta közgazdaságot tanult, de izgalmasabb és kreatívabb munkára vágyott, így a Gundel szakiskola cukrász szakán találta magát.
Ezt követően tíz hónapot töltött a modern magyar cukrászművészet legismertebb műhelyében, Vácott, ahol megismerte a francia cukrászat alapjait.
Szorgalmat, az alapanyagok tiszteletét és elhivatottságot tanult Mihályi Lászlótól.
A váci műhely biztos belépő szinte bárhová, Beáta a Buddha-Barba került cukrászinasnak, két éve pedig átvette az étterem cukrászatának irányítását.
Kihívásnak tartja a francia cukrászművészet és a keleties ízvilág összehangolását.
Szívesen használ ázsiai fűszereket, gyömbért, fahéjat, citromnádat, kasfir lime leveleket.
A magazin olvasói elleshetik tőle a tökéletes törökméz és egy keleti gyümölcssaláta elkészítésének módját, amelyek joghurtos panna cotta kísérőjeként kerülnek a tányérra.
lapzselatin , tejszín , görög joghurt , méz , szódabikarbóna , vaníliarúd , kafír lime levél , gyömbér , citromnád , bazsalikom , ananászlé , lime leve , yuzulé , ananász , narancs , gránátalma , kivi , Malibu , mandulaliszt , vaj , tápióka , ázsiai gyümölcssaláta