Receptek

Székely tárkonyleves galuskával

Készítette: Mautner Zsófia - Kövi Pál: Erdélyi lakoma c.kötet receptje

2020. május 11.
  • 2 dkg vaj
  • 30 dkg burgonya
  • 1 l víz vagy alaplé (esetleg füstölt hús főzőleve)
  • 1 kis csokor tárkony
  • só, bors
  • 2 dl tej
  • 1 dl tejföl
  • 2-3 ek tárkonyecet

Galuska
Hozzávalók:

  • 1 db tojás
  • 3/4 dl langyos víz
  • 10 dkg liszt
  • csipet só
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű
A vajon átforgatjuk a meghámozott, felkockázott burgonyát. Felöntjük a vízzel vagy alaplével, sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk a lecsipkedett tárkonyt. Kb. 15-20 percig főzzük, amíg a krumpli megpuhul. Ekkor hozzáadjuk a tejet, majd az egészet botmixerrel vagy turmixgépben simára pürésítjük. A tejfölt csomómentesre keverjük, hozzáadunk egy keveset a forró levesből, majd visszaöntjük a kész levesbe, végül tárkonyecettel ízesítjük. Hagyományos módon galuskát készítünk, forrásban levő vízben kifőzzük, majd tálaláskor ezt tesszük a levesbe betétként.  


liszt , tojás , tejföl , tej , bors , , tárkony , alaplé , burgonya , vaj

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra