David Rathgeber receptje
2019. február 27.- 1 db salotta, finomra vágva
- 1 gerezd fokhagyma, finomra vágva
- 50 dkg szárnyasmáj, kierezve, csíkra vágva
- 40 dkg sertéstoka és császár hús csíkra vágva
- 10 dkg vékonyra vágott füstöletlen nyers szalonna
- 50 ml konyak (vagy brandy)
- 50 ml száraz fehérbor
- 2 g négyfűszer-keverék
- 2-3 szál kakukkfű
- 15 g só
- 2 g frissen őrölt bors
- sóvirág, frissen tört bors a tálaláshoz
TÁLALÁS:
A terrinből 1,5 cm vastag szeleteket vágunk, nagy lángon pirított friss kenyérrel és salátával tálaljuk. A budai bisztróban majonézes uborkás zellersalátával tálalták, néhány csepp olívaolajjal és néhány kristálynyi sóvirággal.
MEGJEGYZÉS:
Nyers szalonna helyett használhatunk sertésfátylat, amit előre lehet rendelni jobbfajta hentesnél.
csirke , máj , salotta , fokhagyma , szárnyasmáj , sertéstoka , nyers szalonna , konyak , száraz fehérbor , négyfűszer-keverék , őrölt bors , kakukkfű