Gyurik Gábor receptje
2021. szeptember 29.- 80 dkg füstölt harcsa
- 60 dkg zöld alma
- 1 kisebb köteg citromfű
- 5 dl szezámmagolaj
- 25 dkg salátalevél
- 5-6 db kápia paprika
- 1 db zöldcitrom
- 3 ek méz
- 2 ek nádcukor
- só, őrölt bors
Az almák felét kimagozzuk, és enyhén cukros vízben puhára főzzük. A citromfüvet leforrázzuk, majd jeges vízben lehűtjük. A főtt almával összeturmixoljuk, amíg homogén krémet nem kapunk. Átpasszírozzuk, majd kihűtjük.
A paprikát kb. 200 °C-os sütőben 10 percig sütjük. Ha kihűlt, meghámozzuk. A salátához dresszinget készítünk az olajból, mézből és a zöldcitrom levéből.
Tálaláskor ezzel keverjük be a salátaleveleket és a felcsíkozott paprikát.
citromfű , harcsa , zöld alma , zöldcitrom , méz , szezámmagolaj , salátalevél , kápia paprika