A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Receptek

Szürkeharcsatatár citromfüves zöld almával

Gyurik Gábor receptje

2021. szeptember 29.
  • 80 dkg füstölt harcsa
  • 60 dkg zöld alma
  • 1 kisebb köteg citromfű
  • 5 dl szezámmagolaj
  • 25 dkg salátalevél
  • 5-6 db kápia paprika
  • 1 db zöldcitrom
  • 3 ek méz
  • 2 ek nádcukor
  • só, őrölt bors 
ADAG: 10 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Közepesen nehéz

Az almák felét kimagozzuk, és enyhén cukros vízben puhára főzzük. A citromfüvet leforrázzuk, majd jeges vízben lehűtjük. A főtt almával összeturmixoljuk, amíg homogén krémet nem kapunk. Átpasszírozzuk, majd kihűtjük.

A halhúst egyforma, kb. 5×5 mm-es kockákra vágjuk, ízesítjük frissen vágott citromfűvel sóval, kevés szezámmagolajjal.


A paprikát kb. 200 °C-os sütőben 10 percig sütjük. Ha kihűlt, meghámozzuk. A salátához dresszinget készítünk az olajból, mézből és a zöldcitrom levéből.

Tálaláskor ezzel keverjük be a salátaleveleket és a felcsíkozott paprikát.


citromfű , harcsa , zöld alma , zöldcitrom , méz , szezámmagolaj , salátalevél , kápia paprika

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra