A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Receptek

Sertésszűz mentás zöldborsópürével és pirított burgonyával

Bereznay Tamás receptje

2020. szeptember 21.
  • 60 dkg lehártyázott sertésszűz
  • olaj
  • tengeri só, durvára tört fekete bors

A BORSÓPÜRÉ
HOZZÁVALÓK:

  • 40 dkg fagyasztott zöldborsó
  • 1 közepes fej burgonya
  • 2 szál menta
  • 2 szál újhagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • 3 dkg vaj

A BURGONYA
HOZZÁVALÓK:

  • 80 dkg burgonya
  • kacsazsír
  • tengeri só, frissen őrölt fekete bors
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Közepesen nehéz
Egy liter vízhez hozzáadunk 4 dkg tengeri sót, majd addig keverjük, míg fel nem olvad. 2 órára beletesszük a szüzeket, majd kivesszük és szárazra töröljük.

A püréhez a burgonyát megtisztítjuk, kockára vágjuk és 6 dl enyhén sós vízben, fedő alatt majdnem puhára főzzük. Ekkor hozzáadjuk a zöldborsót, az apróra vágott mentát, petrezselymet és újhagymát.

Újra lefedjük, és 3-4 percig főzzük. Hozzáadjuk a vajat, és turmixgépben vagy botmixerrel pürésítjük.

A tört burgonyához a burgonyát héjában megfőzzük, megpucoljuk, villával összetörjük, sózzuk, borsozzuk és forró kacsazsíron barnára pirítjuk.

A szüzet forró olajon körbepirítjuk, majd 160 °C-os sütőben 8-10 perc alatt készre sütjük. Felszeletelve, a borsópürével, valamint a pirított burgonyával tálaljuk.


sertésszűz , zöldborsó , menta , olaj , burgonya , újhagyma , petrezselyem , vaj , kacsazsír

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra