Bereznay Tamás receptje
2020. október 20.- 4 db malaccsülök
- só
CÉKLASALÁTA
HOZZÁVALÓK:
- 4 db közepes méretű cékla
- olaj, só
- 5 dkg kesudió
- 5 dkg pekándió
- 5 dkg mandula
DRESSZING
HOZZÁVALÓK:
- 1 ek dijoni mustár
- 1 ek almaecet
- 1 ek méz
- 2 ek olívaolaj
FEHÉRRÉPAPÜRÉ
HOZZÁVALÓK:
- 40 dkg fehérrépa
- 1 cs petrezselyem
- 5 dkg vaj
- 1/2 dl tejszín
- szőlőmagolaj
- só, fehér bors
CÉKLASALÁTA ÉS DRESSZING ELKÉSZÍTÉSE:
A céklák mindkét végét levágjuk, majd enyhén megsózzuk, szorosan alufóliába csomagoljuk és 160 °C-os sütőben nagyjából egy óra alatt megsütjük.
A fóliában hagyjuk langyosra hűlni, majd a héját lehúzzuk és kockákra vágjuk.
A dresszing hozzávalóit egy kis üvegben összerázzuk és meglocsoljuk a céklát. A magokat szárazon megpirítjuk és durvára vágjuk.
FEHÉRRÉPAPÜRÉ ELKÉSZÍTÉSE:
A fehérrépát kockákra vágjuk és a szőlőmagolajon kissé megpirítjuk. Sózzuk, majd félig felöntjük vízzel, és fedő alatt puhára pároljuk. A főzési idő vége felé hozzáadjuk a finomra vágott petrezselymet és a tejszínt. A vajjal együtt pürésítjük, ízesítjük fehér borssal.
malaccsülök , cékla , kesudió , pekándió , mandula , dijoni mustár , almaecet , méz , olívaolaj , fehérrépa , petrezselyem , vaj , tejszín , szőlőmagolaj