Receptek

Malaccsülök céklával és gyökérrel

Bereznay Tamás receptje

2020. október 20.
  • 4 db malaccsülök

CÉKLASALÁTA
HOZZÁVALÓK:

  • 4 db közepes méretű cékla
  • olaj, só
  • 5 dkg kesudió
  • 5 dkg pekándió
  • 5 dkg mandula

DRESSZING
HOZZÁVALÓK:

  • 1 ek dijoni mustár
  • 1 ek almaecet
  • 1 ek méz
  • 2 ek olívaolaj

FEHÉRRÉPAPÜRÉ
HOZZÁVALÓK:

  • 40 dkg fehérrépa
  • 1 cs petrezselyem
  • 5 dkg vaj
  • 1/2 dl tejszín
  • szőlőmagolaj
  • só, fehér bors
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Időigényes
A malaccsülköket sóval bedörzsöljük és egy órát állni hagyjuk. Tepsibe tesszük, kevés vizet aláöntünk és 140 °C-os sütőben 2 óra alatt puhára sütjük. A sütő hőfokát 230 °C-ra emeljük és a malac bőrét ropogósra sütjük.


CÉKLASALÁTA ÉS DRESSZING ELKÉSZÍTÉSE:

A céklák mindkét végét levágjuk, majd enyhén megsózzuk, szorosan alufóliába csomagoljuk és 160 °C-os sütőben nagyjából egy óra alatt megsütjük.
A fóliában hagyjuk langyosra hűlni, majd a héját lehúzzuk és kockákra vágjuk.
A dresszing hozzávalóit egy kis üvegben összerázzuk és meglocsoljuk a céklát. A magokat szárazon megpirítjuk és durvára vágjuk.

FEHÉRRÉPAPÜRÉ ELKÉSZÍTÉSE:
A fehérrépát kockákra vágjuk és a szőlőmagolajon kissé megpirítjuk. Sózzuk, majd félig felöntjük vízzel, és fedő alatt puhára pároljuk. A főzési idő vége felé hozzáadjuk a finomra vágott petrezselymet és a tejszínt. A vajjal együtt pürésítjük, ízesítjük fehér borssal.


malaccsülök , cékla , kesudió , pekándió , mandula , dijoni mustár , almaecet , méz , olívaolaj , fehérrépa , petrezselyem , vaj , tejszín , szőlőmagolaj

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra