Receptek

Szárított ananászos csirkesaláta dióval, feketegyökérchipsszel

Segal Viktor receptje

2020. július 20.

Feketegyökérchipsz
Hozzávalók:

  • 2 db feketegyökér hosszában, max. 2 mm vastagra felszeletelve
  • 1 tk olívaolaj
  • csipet só

Szárított ananász
Hozzávalók:

  • 16 szelet 2 mm vastagra szeletelt ananászkarika (közepe kivágva)
  • 2 ek cukorszirup (cukor és víz 1:1 keverékéből elkészítve), szobahőmérsékleten

Csirkemell
Hozzávalók:

  • 2 db kisebb méretű csirkemell  ujjnyi vastag szeletekre vágva
  • 1 ek olívaolaj a csirke sütéséhez

Saláta
Hozzávalók:

  • 10 dkg salátakeverék
  • 8 dkg pirított dióbél
  • 3 ek jó minőségű olívaolaj
  • 1 ek narancslé
  • 1 tk citromlé
  • só, bors
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Közepesen nehéz

Feketegyökérchipsz elkészítése:
A sütőt előmelegítjük 120 °C-ra. A szeletelt feketegyökeret olajjal vékonyan megkenjük. Egy tepsibe sütőpapírt helyezünk, erre rendezzük el a szeleteket. Sózzuk, és 25-30 perc alatt elkészítjük.

Szárított ananász elkészítése:
Az ananászszeleteket a sziruppal vékonyan megkenjük egy ecsettel, és 110 °C-ra előmelegített sütőben a gyümölcs vastagságától függően 15-20 perc alatt elkészítjük.

Csirkemell elkészítése:
Forró serpenyőben egy evőkanál olívaolajon megpirítjuk a csirkemellszeleteket, sózzuk, borsozzuk. Levesszük a tűzhelyről, tányérra tesszük, hogy kissé kihűljön.

Saláta elkészítése:
A salátához egy nagyobb keverőtálban az öntet hozzávalóit habverővel elkeverjük. Hozzáadjuk a salátaleveleket és a megpirított csirkemellszeleteket. Sózzuk, borsozzuk.

Tálalás:
A tányérra halmozzuk a csirkesalátát, tetejére helyezzük a ropogós ananászt, a pirított diót és a feketegyökér-szeleteket.


ananász , feketegyökér , olívaolaj , csirkemell , salátakeverék , dióbél , narancslé , citromlé