Segal Viktor receptje
2020. július 20.Feketegyökérchipsz
Hozzávalók:
- 2 db feketegyökér hosszában, max. 2 mm vastagra felszeletelve
- 1 tk olívaolaj
- csipet só
Szárított ananász
Hozzávalók:
- 16 szelet 2 mm vastagra szeletelt ananászkarika (közepe kivágva)
- 2 ek cukorszirup (cukor és víz 1:1 keverékéből elkészítve), szobahőmérsékleten
Csirkemell
Hozzávalók:
- 2 db kisebb méretű csirkemell ujjnyi vastag szeletekre vágva
- 1 ek olívaolaj a csirke sütéséhez
Saláta
Hozzávalók:
- 10 dkg salátakeverék
- 8 dkg pirított dióbél
- 3 ek jó minőségű olívaolaj
- 1 ek narancslé
- 1 tk citromlé
- só, bors
Feketegyökérchipsz elkészítése:
A sütőt előmelegítjük 120 °C-ra. A szeletelt feketegyökeret olajjal vékonyan megkenjük. Egy tepsibe sütőpapírt helyezünk, erre rendezzük el a szeleteket. Sózzuk, és 25-30 perc alatt elkészítjük.
Szárított ananász elkészítése:
Az ananászszeleteket a sziruppal vékonyan megkenjük egy ecsettel, és 110 °C-ra előmelegített sütőben a gyümölcs vastagságától függően 15-20 perc alatt elkészítjük.
Csirkemell elkészítése:
Forró serpenyőben egy evőkanál olívaolajon megpirítjuk a csirkemellszeleteket, sózzuk, borsozzuk. Levesszük a tűzhelyről, tányérra tesszük, hogy kissé kihűljön.
Saláta elkészítése:
A salátához egy nagyobb keverőtálban az öntet hozzávalóit habverővel elkeverjük. Hozzáadjuk a salátaleveleket és a megpirított csirkemellszeleteket. Sózzuk, borsozzuk.
Tálalás:
A tányérra halmozzuk a csirkesalátát, tetejére helyezzük a ropogós ananászt, a pirított diót és a feketegyökér-szeleteket.
ananász , feketegyökér , olívaolaj , csirkemell , salátakeverék , dióbél , narancslé , citromlé