Barka Áron receptje
2020. augusztus 7.- 4 db tojás
- 18 dkg finomliszt
- 17 dkg nádcukor
- 3 ek napraforgó olaj
- 2 evőkanál víz
- 1 púpozott ek cukrozatlan kakaópor
- 1 csipet só
- 1 kávéskanál szódabikarbóna
- 3 kávéskanál ételfesték (piros)
- 25 dkg mascarpone
- 175 g tejföl (20 vagy 25 % zsírtartalmú)
- 1 citromból nyert citromhéj
- 10 dkg fehér csokoládé
- 15 dkg porcukor (vagy más édesítőszer)
2. A vizet, az olajat, a tojások sárgáit és az ételfestéket belekeverjük a habba, majd végül beleforgatjuk a kakaóval és szódabikarbónával elkevert lisztet. Mindezt óvatosan végezzük, hogy a hab ne törjön meg.
3. Kivajazott, lisztezett tepsibe simítjuk, és megsütjük.
4. A tejfölt előző nap egy gézzel kibélelt szűrőbe tesszük, és hagyjuk, hogy a savó kicsöpögjön belőle. Ha van sűrű szövésű szűrőnk, akkor nem kell bele gézlap. (Szűrővel együtt tegyük a hűtőbe.)
5. A mascarponét kikeverjük a cukorral és a tejföllel. Citromhéjjal és vaníliával ízesítjük, majd végül hozzákeverjük a gőz fölött vagy mikróban felolvasztott fehér csokit.
6. A kihűlt piskótát hosszában félbevágjuk, megtöltjük a krém felével, majd a maradékkal kívülről is bevonjuk. Fehér csoki lapocskákkal megszórjuk, vagy tetszőlegesen díszítjük. Másnap szeleteljük.
Sütési mód: alul-felül sütés
Tepsi mérete: 24*34 cm
nádcukor , tojás , liszt , olaj , kakaópor , szódabikarbóna , tejföl , citromhéj , ételfesték , porcukor , fehér csokoládé , mascarpone