Receptek

Grillsaláta

Szabolcs András-Szabolcs-Gyuris Éva receptje

2021. január 15.
  • 500 g kicsontozott csirkecomb
  • 100 g sült hagyma
  • 100 g durvára tört, sótlan földimogyoró
  • 100 ml vietnámi asztali szósz
  • friss chili, ízlés szerint olaj, só

A rizstésztasaláta
Hozzávalók:

  • 500 g szárított rizstészta (mi pho tésztát használunk, ami lapos, de az eredeti recept bún tésztát követel,
    ami henger alakú, mint a spagetti)
  • 1 fej saláta, leveleire szedve, megmosva
  • 2 db sárgarépa, vékony csíkokra vágva
  • 200 g mungóbabcsíra
  • 2 szál újhagyma
  • 1 cs thai bazsalikom
  • 1 cs menta

Csirkemarinád
Hozzávalók:

  • 3 cm gyömbér, apróra vágva
  • 1 ek cukor
  • 2 ek halszósz

Vietnami asztali szósz (kb. 8 dl)
Hozzávalók:

  • 5 db citrom leve (kb. 250 ml)
  • 20 ek halszósz (kb. 200 ml)
  • 10 ek cukor
  • 500 ml víz
  • 10 db fokhagyma, vékonyan felszeletelve
  • ízlés szerint friss chili felszeletelve
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Legkönnyebb

A húst vékony csíkokra vágjuk, összekeverjük a marinád alapanyagaival, és fél óráig pácoljuk.
A tésztát fél órára langyos vízbe áztatjuk.
Vizet forralunk, és 1,5-3 percig főzzük a tésztát, leszűrjük, majd hideg vízzel átöblítjük, alaposan lecsepegtetjük. (Az elkészítési idő fajtától függ, érdemes elolvasni a csomagoláson jelzett útmutatót.)

A salátaleveleket megmossuk, kis darabokra tépkedjük, rászedjük a tésztát, a sárgarépát, csírát, újhagymát és a zöld fűszereket.

Egy serpenyőt felhevítünk, és kevés olajon a húst 2-5 perc alatt készre sütjük. Rászedjük a saláta tetejére, nyakon öntjük az asztali szósszal, megszórjuk a sült hagymával és a mogyoróval. Ízlés szerint chilit is tehetünk rá.

Vietnami asztali szósz elkészítése:
A cukrot a citromlével és a halszósszal addig keverjük, míg fel nem oldódik. Felhígítjuk a vízzel, és beleáztatjuk a vékony fokhagymaszeleteket. Ha csípősen szeretjük, friss chilit is vághatunk bele. Hűtőben több hétig eláll, de nyugodtan felezhetjük is a mennyiséget.


csirkecomb , földimogyoró , vöröshagyma , chili , vietnámi asztali szósz , rizstészta , mungóbabcsíra , saláta , sárgarépa , újhagyma , thai bazsalikom , menta , gyömbér , halszósz , citrom

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra