Receptek

Pisztráng daragaluskával és zöldségekkel

Heiszler Olivér András receptje

2020. augusztus 6.

A PISZTRÁNG
HOZZÁVALÓK:

  • 1 db egész pisztráng
  • 1 dl olívaolaj
  • 1 tk tengeri só
  • 1 csomag petrezselyem
  • 1 tk koriandermag
  • 1 tk római kömény
  • fél citrom héja

A MÁRTÁS
HOZZÁVALÓK:

  • 1 db salottahagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 1 tk ánizskapormag
  • 1 tk mustármag
  • 1 tk édesköménymag
  • 1 ág kakukkfű
  • 5 dl zöldségalaplé
  • 5 dl tejszín
  • 2 dl joghurt
  • 5 dkg vaj
  • só, bors

A DARAGALUSKA
HOZZÁVALÓK:

  • 5 dkg búzadara
  • 10 dkg pisztrángfarce
  • 1 tojás fehérje
  • 10 dkg vaj

A ZÖLDSÉGEK
HOZZÁVALÓK:

  • 1 édeskömény
  • 25 dkg datolyaparadicsom
  • 1 kk sárga curry
  • 1 szál kakukkfű
  • 1 dl olívaolaj
  • 2 gerezd szétlapított fokhagyma
ADAG: 2 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Közepesen nehéz
A PISZTRÁNG ELKÉSZÍTÉSE:
A halat kifilézzük, kiszálkázzuk, az egyik filéről levágjuk a bőrt, félretesszük. Száraz serpenyőben megpirítjuk a fűszereket, majd egy mozsárban összetörjük a sóval. Hozzákeverjük az apróra vágott petrezselymet és a citromhéjat is.

Tálba öntjük az olajat, beletesszük a halat, és a fűszerkeverékben „marináljuk” legalább egy órán át. Utána 130 °C-os, előmelegített sütőben 8 percig sütjük.

A MÁRTÁS ELKÉSZÍTÉSE:
A hagymákat az olívaolajon kakukkfűvel és a többi fűszerrel megpároljuk, majd felöntjük a fehérborral, amit teljesen elpárolunk.

Felöntjük a zöldségalaplével, amit harmadára forralunk. Hozzáöntjük a tejszínt, és tovább forraljuk. Az egészet leturmixoljuk, majd leszűrjük. Sózzuk, borsozzuk, majd a

tálaláskor kevés vajjal és a joghurttal felhabosítjuk.

A DARAGALUSKA ELKÉSZÍTÉSE:
A pisztráng egyik filéjéből és a többi leeső részből farce-ot (nagyon simára összetört pépet) készítünk. Ebben elkeverjük a többi hozzávalót, és 30 percig pihentetjük. Galuskákat formázunk belőle, majd

zöldségalaplében 10 percig főzzük.

A ZÖLDSÉGEK ELKÉSZÍTÉSE:
Az édesköményből vékony szeleteket vágunk, sós vízben leforrázzuk őket, majd olívaolajon és vajon megpirítjuk. A többi hozzávalót összekeverjük, majd

sütőpapírral letakarva 180 °C-on 12 percig sütjük.


pisztráng , olívaolaj , petrezselyem , koriandermag , citrom héja , római kömény , salottahagyma , fokhagyma , száraz fehérbor , ánizskapormag , mustármag , édesköménymag , kakukkfű , zöldségalaplé , tejszín , joghurt , vaj , búzadara , pisztrángfarce , tojás , sárga curry , datolyaparadicsom

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra