Heiszler Olivér András receptje
2020. augusztus 6.A PISZTRÁNG
HOZZÁVALÓK:
- 1 db egész pisztráng
- 1 dl olívaolaj
- 1 tk tengeri só
- 1 csomag petrezselyem
- 1 tk koriandermag
- 1 tk római kömény
- fél citrom héja
A MÁRTÁS
HOZZÁVALÓK:
- 1 db salottahagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 dl száraz fehérbor
- 1 tk ánizskapormag
- 1 tk mustármag
- 1 tk édesköménymag
- 1 ág kakukkfű
- 5 dl zöldségalaplé
- 5 dl tejszín
- 2 dl joghurt
- 5 dkg vaj
- só, bors
A DARAGALUSKA
HOZZÁVALÓK:
- 5 dkg búzadara
- 10 dkg pisztrángfarce
- 1 tojás fehérje
- 10 dkg vaj
- só
A ZÖLDSÉGEK
HOZZÁVALÓK:
- 1 édeskömény
- 25 dkg datolyaparadicsom
- 1 kk sárga curry
- 1 szál kakukkfű
- 1 dl olívaolaj
- 2 gerezd szétlapított fokhagyma
A hagymákat az olívaolajon kakukkfűvel és a többi fűszerrel megpároljuk, majd felöntjük a fehérborral, amit teljesen elpárolunk.
A pisztráng egyik filéjéből és a többi leeső részből farce-ot (nagyon simára összetört pépet) készítünk. Ebben elkeverjük a többi hozzávalót, és 30 percig pihentetjük. Galuskákat formázunk belőle, majd
Az édesköményből vékony szeleteket vágunk, sós vízben leforrázzuk őket, majd olívaolajon és vajon megpirítjuk. A többi hozzávalót összekeverjük, majd
pisztráng , olívaolaj , petrezselyem , koriandermag , citrom héja , római kömény , salottahagyma , fokhagyma , száraz fehérbor , ánizskapormag , mustármag , édesköménymag , kakukkfű , zöldségalaplé , tejszín , joghurt , vaj , búzadara , pisztrángfarce , tojás , sárga curry , datolyaparadicsom