Berke Márta és Kocsis Regina receptje
2021. március 22.Tepsi mérete: 20x30 cm
ALAP
HOZZÁVALÓK:
- 135 g liszt
- 100 g cukor
- 45 g kókuszreszelék
- 125 g olvasztott vaj
KARAMELL
HOZZÁVALÓK:
- 130 g méz
- 125 g vaj
- 400 g cukrozott sűrített tej
CSOKOLÁDÉKRÉM
HOZZÁVALÓK:
- 200 g tejcsokoládé
- 200 g tejszín
CSOKOLÁDÉTETŐ
HOZZÁVALÓK:
- 250 g étcsokoládé
A 200 gramm tejszínt felmelegítjük, majd a tűzről levéve belerakjuk a tejcsokoládét és simára keverve felolvasztjuk.
A lisztet, kókuszreszeléket, cukrot és az olvasztott vajat egy tálban jól összedolgozzuk, majd egy 20×30 cm-es, sütőpapírozott tepsiben 10-15 percig sütjük.
A karamellhez a mézet, vajat és a cukrozott sűrített tejet egy lábasban összekeverjük, és kevergetve 7 percig főzzük, míg sűrű nem lesz. Majd ráöntjük a megsült alapunkra, és további 20 percig sütjük, amíg a karamell aranybarna lesz.
Amikor kihűlt, kiemeljük a tepsiből, majd vékony pengéjű forró késsel 5×10 cm-es téglalapokra vágjuk.
A tejcsokoládét, amit az elején elkészítettünk, elektromos habverővel kemény habbá verjük és habzsákba töltjük.
A karamell- lapok tetejére nyomjuk tetszés szerinti formában, majd a díszített csokoládélapot ráhelyezzük.
Miközben a karamell sül, a 250 gramm étcsokoládét felolvasztjuk és vastag celofánra 3 mm vastagon kikenjük, majd hűtőszekrénybe rakjuk.
Felhasználásig helyezzük vissza a hűtőbe.
liszt , vaj , méz , kókuszreszelék , tejszín , sűrített tej , tejcsokoládé , étcsokoládé