Receptek

Karamellás csokis szelet

Berke Márta és Kocsis Regina receptje

2021. március 22.

Tepsi mérete: 20x30 cm

ALAP
HOZZÁVALÓK:

  • 135 g liszt
  • 100 g cukor
  • 45 g kókuszreszelék
  • 125 g olvasztott vaj

KARAMELL
HOZZÁVALÓK:

  • 130 g méz
  • 125 g vaj
  • 400 g cukrozott sűrített tej

CSOKOLÁDÉKRÉM
HOZZÁVALÓK:

  • 200 g tejcsokoládé
  • 200 g tejszín

CSOKOLÁDÉTETŐ
HOZZÁVALÓK:

  • 250 g étcsokoládé
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Közepesen nehéz
A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük.


A 200 gramm tejszínt felmelegítjük, majd a tűzről levéve belerakjuk a tejcsokoládét és simára keverve felolvasztjuk.

Hűtőszekrénybe rakjuk és kihűtjük.


A lisztet, kókuszreszeléket, cukrot és az olvasztott vajat egy tálban jól összedolgozzuk, majd egy 20×30 cm-es, sütőpapírozott tepsiben 10-15 percig sütjük.

A karamellhez a mézet, vajat és a cukrozott sűrített tejet egy lábasban összekeverjük, és kevergetve 7 percig főzzük, míg sűrű nem lesz. Majd ráöntjük a megsült alapunkra, és további 20 percig sütjük, amíg a karamell aranybarna lesz.

A sütőből kivéve hagyjuk kihűlni.


Amikor kihűlt, kiemeljük a tepsiből, majd vékony pengéjű forró késsel 5×10 cm-es téglalapokra vágjuk.

Kettő ilyen lapot egymásra teszünk.


A tejcsokoládét, amit az elején elkészítettünk, elektromos habverővel kemény habbá verjük és habzsákba töltjük.

A karamell- lapok tetejére nyomjuk tetszés szerinti formában, majd a díszített csokoládélapot ráhelyezzük.

Miközben a karamell sül, a 250 gramm étcsokoládét felolvasztjuk és vastag celofánra 3 mm vastagon kikenjük, majd hűtőszekrénybe rakjuk.

Ha megdermedt, forró késsel 5×10 cm-es téglalapokra vágjuk.
Felhasználásig helyezzük vissza a hűtőbe.



liszt , vaj , méz , kókuszreszelék , tejszín , sűrített tej , tejcsokoládé , étcsokoládé

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra