Sárközi Ákos receptje
2020. július 15.- 500 g sóska
- 2 dl tejszín
- 1 dl zöldségalaplé
- 1 ek méz
- snidling
- paradicsom
- olívaolaj
- 1 szál bazsalikom
- 1 szál kakukkfű
- tengeri só
- mángoldlevél
A sóskát megtisztítjuk, majd tejszínnel, zöldségalaplével, olívaolajjal összeturmixoljuk 5 percig 40 °C-on. Az élénkzöld veloutét ízesítjük sóval, cukorral és frissen tört zöldborssal. A kecskesajtot fóliában mézzel, zöld fűszerekkel megformázzuk, majd a hűtőben pihentetjük. A paradicsomot forrásban lévő vízben blansírozzuk, majd a héjától megfosztva, olívaolajban friss fűszerekkel konfitáljuk.
TÁLALÁS:
A kecskesajtot a tányér közepére halmozzuk, majd frissen vágott snidlinggel, borsócsírával és tengerisó-pehellyel tálaljuk. A sóskaveloutét a kecskesajt köré öntjük, és illatos olívaolajjal meglocsoljuk. Mángoldlevéllel díszítjük.
sóska , tejszín , méz , zöldségalaplé , snidling , paradicsom , olívaolaj , kakukkfű , bazsalikom , mángoldlevél