Borbás Marcsi és Bodrogi Gyula receptje
2018. október 2.- 2 db kakascomb
HOZZÁVALÓK:
- 1,5 l élénk savú vörösbor
- 3 fej közepes nagyságú hagyma félbevágva
- 1 db kisebb zellergumó 5 cm-es darabokra vágva
- 2 db sárgarépa 3 cm-es darabokra vágva
- 1 csokor ízesítő (5 szál kakukkfű, 15 petrezselyemszár, 1-2 babérlevél a póréhagyma külső héjába burkolva, megkötözve)
- 1 fej fokhagyma keresztben félbevágva
- 15 szem fekete bors (10 szem szétlapítva)
- 5 dkg libazsír, ha van, akkor a kappanzsír a legjobb
- kevéske konyak
![](http://magyarkonyhaonline.hu/storage/media/thumbnails/2020/06/14/Borbas-kemence-0123-770x_.jpg?token=f2652a2439bf62190dc9c77968588216)
![](http://magyarkonyhaonline.hu/storage/media/thumbnails/2020/06/14/BM-kemkakas-0189-770x_.jpg?token=a9c9bc3815fbd366074f014f3eb8c0f6)
kakas , kemencés étel , Bodrogi Gyula , Borbás Marcsi , kakascomb , vörösbor , vöröshagyma , zellergumó , sárgarépa , fekete bors , kakukkfű , petrezselyemszár , babérlevél , póréhagyma , fokhagyma , libazsír , konyak