A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Receptek

Csörögefánk

Kocsis Regina receptje

2018. január 19.
  • 35 dkg liszt
  • 3 db tojássárgája
  • 1/2 kk só
  • 2 dl tejföl
  • olaj
  • porcukor
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű
A lisztet a sóval egy nagy tálba szórjuk, majd a tejföl és a tojássárgáják segítségével kemény tésztát gyúrunk belőle.

Hűtőben pihentessük kb. fél óráig.

Ezután nyújtsuk 3-4 mm vastagra, derelyevágóval vágjuk 3 és 7 cm oldalú téglalapokra. Mindegyik közepén ejtsünk egy vágást a rövidebb oldallal párhuzamosan, és ezen húzzuk át a tészta egyik részét.

Az olajat forrósítsuk fel, majd tegyük bele a fánkokat. Egyszerre ne túl sokat, hogy ne nagyon hűljön ki az olaj. Süssük fedő alatt kb. 1,5 percig, majd fordítsuk át a másik oldalára.

A cél, hogy minden darab szép aranysárga legyen.

Ha megsült, vegyük ki szűrőkanállal, és tegyük papírtörlőre, hogy leitassuk róla a felesleges olajat. Még melegen szórjuk meg porcukorral.


tejföl , liszt , tojás , olaj , porcukor

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra