Receptek

Spárgás csirkemell parajos újburgonya-főzelékkel

Kecskeméti Krisztián, Kovács Sándor receptje

2021. június 29.

SPÁRGÁS CSIRKEMELL
HOZZÁVALÓK:

  • 4 db csirkemellfilé (kb. 60 dkg)
  • 12 db leforrázott zöld spárga
  • olaj, só, bors

PARAJOS ÚJBURGONYA-FŐZELÉK
HOZZÁVALÓK:

  • 40 dkg újburgonya
  • 10 dkg bébiparaj
  • 5 dkg vaj
  • 2 dl tejszín
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 5 dkg póréhagyma
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • só, bors
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű

SPÁRGÁS CSIRKEMELL ELKÉSZÍTÉSE:
A megformázott csirkemellet felszúrjuk és három darab spárgát belecsúsztatunk a nyílásba, úgy, hogy a fejek legyenek kívül. Fűszerezzük, majd olajon kérget sütünk a húsra és sütőben készre sütjük.

PARAJOS ÚJBURGONYA-FŐZELÉK
ELKÉSZÍTÉSE:
A burgonyát feldaraboljuk, a karikára vágott póréval együtt vajon megforgatjuk, majd nagyon rövid lében pároljuk. Amikor a burgonya megpuhult, hozzátesszük a zúzott fokhagymát, a leveles parajt és a tejszínt. Összeforraljuk a vágott petrezselyemmel együtt.

TÁLALÁS:
A főzeléket tányérra helyezzük, és mellé tesszük a felszeletelt csirkemelleket.


csirkemellfilé , spárga , újburgonya , bébiparaj , vaj , tejszín , fokhagyma , póréhagyma , petrezselyemzöld

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra