Kecskeméti Krisztián, Kovács Sándor receptje
2021. június 29.SPÁRGÁS CSIRKEMELL
HOZZÁVALÓK:
- 4 db csirkemellfilé (kb. 60 dkg)
- 12 db leforrázott zöld spárga
- olaj, só, bors
PARAJOS ÚJBURGONYA-FŐZELÉK
HOZZÁVALÓK:
- 40 dkg újburgonya
- 10 dkg bébiparaj
- 5 dkg vaj
- 2 dl tejszín
- 2 gerezd fokhagyma
- 5 dkg póréhagyma
- 1 csokor petrezselyemzöld
- só, bors
SPÁRGÁS CSIRKEMELL ELKÉSZÍTÉSE:
A megformázott csirkemellet felszúrjuk és három darab spárgát belecsúsztatunk a nyílásba, úgy, hogy a fejek legyenek kívül. Fűszerezzük, majd olajon kérget sütünk a húsra és sütőben készre sütjük.
PARAJOS ÚJBURGONYA-FŐZELÉK ELKÉSZÍTÉSE:
A burgonyát feldaraboljuk, a karikára vágott póréval együtt vajon megforgatjuk, majd nagyon rövid lében pároljuk. Amikor a burgonya megpuhult, hozzátesszük a zúzott fokhagymát, a leveles parajt és a tejszínt. Összeforraljuk a vágott petrezselyemmel együtt.
TÁLALÁS:
A főzeléket tányérra helyezzük, és mellé tesszük a felszeletelt csirkemelleket.
csirkemellfilé , spárga , újburgonya , bébiparaj , vaj , tejszín , fokhagyma , póréhagyma , petrezselyemzöld