A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Receptek

Csillagánizsos gyümölcsital

Segal Viktor receptje

2020. július 15.
  • 5 dl víz
  • 7 dkg kristálycukor
  • 2 db csillagánizs
  • 3 ek tokaji balzsamecet tokaji aszúból (édes ecet kellemes aszúízzel)
  • 1/2 rúd vanília kikapart magjaival
  • 1 kis darab egész fahéj
  • 1 ek frissen facsart citrom leve
  • 2 szem eper apróra vágva
  • 1/2 db zöldalma héjastul felaprítva
  • 1 szem szilva héjastul felaprítva
  • egy csipet xantán

ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű
Egy lábosba feltesszük a vizet a cukorral, a csillagánizzsal, az aszúecettel, a vaníliarúddal és kikapart magjaival, a fahéjjal és a citrom levével. Közepes lángon felforraljuk, majd kis lángon 20 percig főzzük. (Akár előző nap is elkészíthetjük a fűszeres italt.)

Leszűrjük, és botmixer segítségével alaposan belekeverünk egy csipet xantánt (ha szükséges, tehetünk bele többet is).

5-10 percig állni hagyjuk (amíg a folyadék ismét áttetsző nem lesz). Ezalatt egy tálban keverjük össze a gyümölcsöket.

TÁLALÁS:
Poharakba töltjük az italt, és belekeverjük a gyümölcsöket. A xantán hatására lebegni fognak az italban.




eper , zöldalma , szilva , csillagánizs , tokaji balzsamecet , fahéj , citrom leve , xantán , vaníliarúd

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra