A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Receptek

Házi túrógombóc

Ráspi (Horváth József) receptje

2018. június 27.
  • 60 dkg túró
  • 12 dkg folyékony vaj
  • 12 dkg apróra vágott zsemlyekocka
  • 4 db tojás
  • 6 dl tejföl
  • 16 dkg dara
  • 4 evőkanál cukor, amihez egy egész vaníliarúd belsejét hozzákaparjuk
  • 1 citrom finomra reszelt héja és leve (ügyeljünk, hogy a belső, fehér rész ne kerüljön bele)

ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Legkönnyebb
A folyékony vajat összekeverjük a zsemlyekockákkal, hozzákeverjük az összes többi hozzávalót.

Ügyeljünk arra, hogy laza keverés legyen és ne gyúrás, mert ezzel nagyban befolyásoljuk a gombóc szerkezetét.

Két órát állni hagyjuk. Közepes gombócokat formázunk, lobogó vízben 8 percig főzzük (vagy gőzölhetjük is az előző zsemlegombóchoz hasonlóan), majd kivesszük a vízből, és jól lecsöpögtetjük.

Fahéjas, vaníliacukros reszelt dióba, vagy vajon pirított, cukrozott zsemlemorzsába pörgetjük. Esetleg néhány percre betehetjük a 170 fokra melegített sütőbe vagy kemencébe. Csipkebogyólekvárral, vaníliával, cukorral, citrommal ízesített tejföllel tálaljuk.





tojás , túró , vaj , zsemlyekocka , tejföl , dara , vaníliarúd , citrom

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra