Gyurik Gábor receptje
2020. szeptember 18.- 60 dkg darált mangalicatarja
- 2 db szárított zsemle
- 2 db tojás
- 2,5 kg fürtös paradicsom
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 szál póréhagyma
- 1 kisebb köteg citromfű
- 3 dl tejszín
- 2 dl tehéntej
- 1/2 dl fehérborecet
- 1/2 dl olívaolaj
- 4-5 ek cukor
- 1 ek keményítő
- só, őrölt bors
A darált húst összedolgozzuk a finomra vágott hagymákkal, a kinyomkodott, tejbe áztatott zsemlékkel, majd apró fasírtokat formázunk belőle. Felhevített olíván kisütjük.
A paradicsomokat összeturmixoljuk, sózzuk, majd szűrőruhán lecsepegtetjük. Az így kapott áttetsző paradicsomvizet felforraljuk, tejszínnel dúsítjuk, cukorral ízesítjük és keményítővel sűrítjük.
Tálaláshoz használhatunk durvára vágott kaprit és szárított paradicsomhúst.
mangalicatarja , zsemle , tojás , paradicsom , fokhagyma , póréhagyma , citromfű , tejszín , tej , olívaolaj , keményítő , fehérborecet