A Baricska Csárda receptje
2018. május 15.UBORKARELISH
HOZZÁVALÓK:
- 12 dkg csemegeuborka
- 12 dkg kígyóuborka
- 1 db paradicsom
- 10 dkg savanyított cukkini
- 6 dkg savanyított pepperoni
- 8 dkg savanyított dinnye
- 1/2 cs friss koriander
- 2 db citrom
- 1 dl tökmagolaj
- 2 dkg só
MANDULÁS BURGONYAPÜRÉ
HOZZÁVALÓK:
- 50 dkg burgonya
- 2 szál újhagyma
- 15 dkg vaj
- 1 l mandulatej
- 2 db babérlevél
- 7 g őrölt szerecsendió
- só
PISZTRÁNGFILÉ ROSTON
HOZZÁVALÓK:
- 8 db pisztrángfilé
- 16 dkg vaj
- 1 dl olívaolaj
- 2 dkg só
UBORKARELISH
ELKÉSZÍTÉSE:
A paradicsomot leforrázzuk, meghámozzuk, kimagozzuk, a savanyúságokkal és az uborkával együtt apró kockára vágjuk. A citromlével, az aprított korianderrel, sóval és a tökmagolajjal az egészet összekeverjük. Legalább egy órát hűtőben állni hagyjuk.
MANDULÁS BURGONYAPÜRÉ
ELKÉSZÍTÉSE:
A vajnak egynegyed részén az apróra vágott újhagymát megfonnyasztjuk, hozzáadjuk a babérlevelet, az őrölt szerecsendiót és a vékonyra felszeletelt újburgonyát, sózzuk, 2-3 percig pirítjuk, majd hozzáöntjük a mandulatej felét. Fedő alatt a burgonyát folyamatosan pároljuk, úgy, hogy a mandulatejet pótoljuk. Ha a burgonya megpirult, akkor a babérlevelet kiszedjük, az egészet áttörjük, és vajjal habosra kikeverjük.
PISZTRÁNGFILÉ ROSTON
ELKÉSZÍTÉSE:
A vaj felét kisütjük és letisztítjuk, hozzáadjuk az olívaolaj felét és egy kis sót. A pisztrángfiléket besózzuk, bőrével lefelé vajban és olívaolajban ropogósra sütjük, majd a másik felével belehelyezzük az előzőleg elkészített, langyos, vajas olívaolajba, ahol 3-4 percig pihentetjük.
pisztrángfilé , vaj , olívaolaj , burgonya , újhagyma , mandulatej , szerecsendió , babérlevél , kígyóuborka , csemegeuborka , paradicsom , cukkini , savanyított pepperoni , koriander , citrom , savanyított dinnye , tökmagolaj