Macsinka János receptje
2025. március 25.1 db tanyasi csirke
1 db szárnyasjus/konfitált szív és zúza
1 dl olívaolaj
30 dkg zsenge zöldborsó
40 dkg zöld spárga
40 dkg fehér spárga
20 dkg medvehagymakrém
só
kristálycukor
10 dkg friss zöldlevél-mix
petrezselyemolaj
Az egész csirkét kicsontozzuk, 5%-os sóoldatba helyezzük, majd szárazra töröljük. A leeső húsrészekből szárnyasprádot készítünk, folpackkal feltekerjük és 100 fokos sütőben kigőzöljük, majd lehűtjük. Elkészítjük a zöldségköretet: a zsenge zöldborsót leforrázzuk, majd durvára összevágva krémesítjük. Sóval, borssal, kevés petrezselyemolajjal ízesítjük. A spárgákat megtisztítjuk, forrázzuk, jeges vízben visszahűtjük, majd daraboljuk. Tálaláskor a roládokat körbepirítjuk, szárnyasjus-t adunk mellé, amelybe tehetünk konfitált csirkeszívet és -zúzát is. A tavaszi zöldségeket a tányérra helyezve medvehagymakrémmel és tavaszi zöldségekkel, petrezselyemolajjal díszítjük.