Receptek

Tanyasi csirkerolád, tavaszi zöldségek

Macsinka János receptje

2025. március 25.

1 db tanyasi csirke

1 db szárnyasjus/konfitált szív és zúza

1 dl olívaolaj

30 dkg zsenge zöldborsó

40 dkg zöld spárga

40 dkg fehér spárga

20 dkg medvehagymakrém

kristálycukor

10 dkg friss zöldlevél-mix

petrezselyemolaj

ADAG: 4 főre

Az egész csirkét kicsontozzuk, 5%-os sóoldatba helyezzük, majd szárazra töröljük. A leeső húsrészekből szárnyasprádot készítünk, folpackkal feltekerjük és 100 fokos sütőben kigőzöljük, majd lehűtjük. Elkészítjük a zöldségköretet: a zsenge zöldborsót leforrázzuk, majd durvára összevágva krémesítjük. Sóval, borssal, kevés petrezselyemolajjal ízesítjük. A spárgákat megtisztítjuk, forrázzuk, jeges vízben visszahűtjük, majd daraboljuk. Tálaláskor a roládokat körbepirítjuk, szárnyasjus-t adunk mellé, amelybe tehetünk konfitált csirkeszívet és -zúzát is. A tavaszi zöldségeket a tányérra helyezve medvehagymakrémmel és tavaszi zöldségekkel, petrezselyemolajjal díszítjük.

Kapcsolódó cikkek