A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Receptek

Gyöngytyúk, zöldborsó, cedrátcitrom

Barna Ádám receptje

2018. augusztus 9.
GYÖNGYTYÚKFASÍRT
HOZZÁVALÓK:
  • 250 g darált gyöngytyúkcomb
  • 25 g száraz kenyérkocka
  • 1 dl tej
  • 20 g sonkahagyma dinsztelve
  • 3 cl tejszín
  • 3 cl pecsenyelé
  • 1 db tojásfehérje fölverve
  • 1 ek vágott petrezselyemzöld
  • 1 ek vágott majoránna
  • só, sarawak bors
KONFITÁLT GYÖNGYTYÚKMELL
HOZZÁVALÓK:
  • 200 g gyöngytyúkmell
  • 300 g kacsazsír
ZÖLDBORSÓPÜRÉ
HOZZÁVALÓK:
  • 120 g fejtett zöldborsó
  • 3 cl olívaolaj
  • 1 cl vágott menta és vágott petrezselyemzöld
  • só, őrölt nepáli bors
ZÖLDBORSÓMÁRTÁS
HOZZÁVALÓK:
  • 50 g cukorborsó
  • 1 ek vágott petrezselyemzöld
  • 1/2 ek vágott menta
  • 20 g bébispenót
  • só, cukor, citromlé
  • 1 db cedrátcitrom a tálaláshoz
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Közepesen nehéz

Gyöngytyúkfasírt elkészítése:
A kenyérkockát forró tejbe áztatjuk, hozzáadjuk a húshoz, majd a többi hozzávalóval is lazán összeforgatjuk. Jól kiáztatott sertéshálóba csomagoljuk, sütőben, 130 °C-on 72 °C-os maghőmérsékletig hőkezeljük, majd kacsazsíron körbesütjük.

Konfitált gyöngytyúkmell elkészítése:
A gyöngytyúkmellet 80 °C-os kacsazsírban 72 °C-os maghőmérsékletig hőkezeljük, majd serpenyőben megpirítjuk.

Zöldborsópüré elkészítése:
A zöldborsót darabosra törjük és fűszerezzük.

Zöldborsómártás elkészítése:
A bébispenótot, a mentát és a petrezselyemzöldet vízzel thermomixben előbb 65 °C-on, 8-as fokozaton 5 percet, majd hőfok nélkül, 3-as fokozaton 20 percet turmixoljuk. Ezután hozzáadjuk a cukorborsót, még 2 percig turmixoljuk és leszűrjük.

Tálalás:
A zöldborsómártást csak langyosítjuk, a julienre vágott cukorborsót citrusos vinegrette-tel marináljuk. Ropogósra kisütött gyöngytyúkbőrrel és sóval marinált cedrátcitrommal tálaljuk.


citrom , zöldborsó , gyöngytyúkcomb , gyöngytyúkmell , sonkahagyma , petrezsselyem , menta

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra