A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Receptek

Bárányfartő kávés céklapürével

Tivadar György receptje

2018. november 6.
  • 4 db bárányfartő (80 dkg)
  • 1 kg cékla
  • 30 db színes bébicékla
  • 2 dl vörösbor
  • 1 ek barna cukor
  • 5 dkg panko morzsa
  • 1 szál friss rozmaring
  • 1 ek darált kávé
  • 3 dkg reszelt parmezán
  • 1 cs petrezselyem
  • 1 tk Ras el hanout fűszerkeverék
  • 1 dl sötét balzsamecet
  • 2 fej lila hagyma
  • 1 dl olívaolaj
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Nehéz
A bárányfartőt lehártyázzuk, szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk, bedörzsöljük a Ras el hanout fűszerkeverékkel, majd forró serpenyőben kérget sütünk rá. 160 °C-os sütőben 15 perc alatt közepesre sütjük.

Az egész céklákat megfőzzük, majd megpucoljuk, feldaraboljuk, és az előtte már karamellizált lila hagymára helyezzük.

Felöntjük vörösborral és balzsamecettel, hozzáadjuk az őrölt kávét, majd néhány perc forralás után leturmixoljuk.

A panko morzsát, a reszelt parmezánt, a petrezselymet és a rozmaringot összedaráljuk és tálalás előtt beleforgatjuk az elkészült báránysteakeket. A bébicéklát leforrázzuk, majd néhány csepp olívaolajjal langyosítjuk.




petrezselyem , parmezán , panko morzsa , rozmaring , vörösbor , cékla , bárányfartő

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra