A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Receptek

Légli-féle lecsós harcsa

Légli Attila receptje

2019. június 20.
  • 60 dkg harcsafilé (az öreglaki tógazdaságból, ahol a rövid nyitvatartási idő is mutatja, hogy a hal mindig friss)
  • 2 kg paprika (válogatás a fonyódi Doma Miklós termelő paprikáiból, zömmel fehér özön)
  • 1/2 kg paradicsom
  • 1 fej fokhagyma
  • 2 szelet vékonyra vágott szalonna
  • pirospaprika
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű
(8 fős baráti társaságra, mert így az igazi a cserépben főzés)


A literes hegyi bogrács (lábas edény) készen áll a főzésre, amint a tűz már nem ég, hanem parázslik. Az edény először a szalonnát veszi be, majd a hagymát és a laskára vágott paprikát. Ahogy utóbbi levet ereszt, jöhet a paradicsom. Nagyjából 40 perc alatt összerottyan. A vastag szeletekre vágott, besózott harcsát 15-20 percre tegyük be. (Ha túl sok sót használunk, széteshet a hal főzés közben.)




lecsó , hal , paprika , paradicsom , vöröshagyma , pirospaprika , szalonna , harcsafilé

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra