Receptek

Pulykaszendvics rémoulade mártással

Katona György receptje

2021. január 5.
  • 800 g (maradék) hideg pulykasült
  • 4 db ciabatta
  • 1 ek olívaolaj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 200 g vegyes saláta

A MÁRTÁS
HOZZÁVALÓK:

  • 2 db tojássárgája
  • 1 tk dijoni mustár
  • 1 tk borecet
  • 250 ml mogyoróolaj
  • 25 g apró savanyított uborka
  • 25 g leöblített kapribogyó
  • 1 db leöblített szardella
  • 1 db mogyoróhagyma
  • 2-2 ek petrezselyem
  • turbolya, tárkony, bors, zöldcitrom-lé
ADAG: 1 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű

A tojássárgáját, a mustárt és az ecetet masszív keverőtálba tesszük, majd folyamatos keverés mellett hozzácsorgatjuk az olajat (fontos, hogy a hozzávalók közel azonos hőmérsékletűek legyenek).

Belekeverjük az egészen apróra vágott uborkát, kaprit, mogyoróhagymát és szardellát, valamint a felaprított zöldfűszereket. Legvégül borssal és citromlével ízesítjük.

A ciabattákat hosszában elfelezzük, serpenyőben kevés olívaolajon megpirítjuk, és bedörzsöljük a fokhagymával. Rátesszük a salátát, a vékonyra szeletelt pulykahúst, majd a rémoulade mártást, végül a ciabatta felső felét.


pulykasült , ciabatta , olívaolaj , vegyes saláta , fokhagyma , tojás , dijoni mustár , borecet , mogyoróolaj , uborka , kapribogyó , szardella , mogyoróhagyma , petrezselyem , turbolya , tárkony , zöldcitrom leve

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra