Katona György receptje
2021. január 5.- 800 g (maradék) hideg pulykasült
- 4 db ciabatta
- 1 ek olívaolaj
- 1 gerezd fokhagyma
- 200 g vegyes saláta
A MÁRTÁS
HOZZÁVALÓK:
- 2 db tojássárgája
- 1 tk dijoni mustár
- 1 tk borecet
- 250 ml mogyoróolaj
- 25 g apró savanyított uborka
- 25 g leöblített kapribogyó
- 1 db leöblített szardella
- 1 db mogyoróhagyma
- 2-2 ek petrezselyem
- turbolya, tárkony, bors, zöldcitrom-lé
A tojássárgáját, a mustárt és az ecetet masszív keverőtálba tesszük, majd folyamatos keverés mellett hozzácsorgatjuk az olajat (fontos, hogy a hozzávalók közel azonos hőmérsékletűek legyenek).
Belekeverjük az egészen apróra vágott uborkát, kaprit, mogyoróhagymát és szardellát, valamint a felaprított zöldfűszereket. Legvégül borssal és citromlével ízesítjük.
A ciabattákat hosszában elfelezzük, serpenyőben kevés olívaolajon megpirítjuk, és bedörzsöljük a fokhagymával. Rátesszük a salátát, a vékonyra szeletelt pulykahúst, majd a rémoulade mártást, végül a ciabatta felső felét.
pulykasült , ciabatta , olívaolaj , vegyes saláta , fokhagyma , tojás , dijoni mustár , borecet , mogyoróolaj , uborka , kapribogyó , szardella , mogyoróhagyma , petrezselyem , turbolya , tárkony , zöldcitrom leve