Receptek

Medvehagyma-krémleves

Macsinka János receptje

2025. március 20.

1 l zöldségalaplé

1 db Sáfrány-féle kemencés pisztráng, vagy füstölt pisztrángfilé

4 köteg medvehagyma

20 dkg burgonya

5 dkg vaj

1 köteg petrezselyem

10 dkg tökmagmorzsa

20 dkg zsendicekrém

8 db pácolt fürjtojás

medvehagymaolaj

pirított fenyőmag

só,

frissen őrölt bors

ADAG: 4 főre

A zöldségalaplében készre főzzük a kockákra vágott burgonyát, majd az előre leforrázott medvehagymás petrezselyemmel turmixoljuk, belekeverjük a vajat. Tálaláskor tökmagolajban forgatott zsendicegolyókat, pisztrángdarabokat és pácolt fürjtojást teszünk bele. Díszítésként pirított fenyőmagot és medvehagymaolajat adunk hozzá.