Szulló Szabina receptje
2019. november 6.- 125 g juhtúró áttörve
- 110 g tejföl
- 65 g búzadara
- 2 tojássárgája
- csipet só
- 3 tojásfehérje
- 10 g búza- vagy kukoricakeményítő
- 10 g porcukor
- kemény juhsajt, szilvalekvár, ízlés szerint
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Legkönnyebb
A tojássárgáját a sóval, tejföllel, juhtúróval habosra keverjük. Apránként adagolva hozzáadjuk a búzadarát is. A keveréket 2-3 óráig, vagy akár egész éjjel hűtőben pihentetjük. Ezután a tojásfehérjét nem túl kemény habbá verjük. Az utolsó pillanatban adjuk hozzá a porcukrot és a keményítőlisztet. A túrós masszába részletekben óvatosan beleforgatjuk a fehérjehabot. 10-15 perc pihenő után barnított vajon kisméretű, vaskos „palacsintákat” sütünk belőle (hasonlít az amerikai pancake-hez). Szabálytalan darabokra szaggatjuk, ízlés szerint szilvalekvárral, kakukkfűlevélkékkel, vékonyra szelt juhsajttal tálaljuk.

juhtúró , tojás , tejföl , búzadara , juhsajt , szilvalekvár , kukoricakeményítő