Receptek

Báránynyárs csicseriborsós rizzsel, savanyított karfiollal

Bereznay Tamás receptje

2025. január 24.

30 dkg főtt csicseriborsó

10 dkg hámozott pisztácia

30 dkg jázmin rizs

1 tk kurkuma

1 ek garam masala

1,5 dl olívaolaj

60 dkg báránycomb

1 csokor menta


Savanyított karfiol hozzávalók:

1 kisebb fej karfiol

1 dl almaecet

3 ek kristálycukor

1 csipet só

1 tk kurkuma

ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű

A karfiolt megmossuk, rózsáira szedjük, és befőttesüvegekbe tesszük.

Az ecetet 3 dl vízzel, a cukorral, a kurkumával és a sóval felforraljuk, beleöntjük az üvegekbe, szorosan lezárjuk, és legalább 2-3 napig állni hagyjuk.

A báránycombot kockákra vágjuk, sózzuk, ízesítjük garam masalával, nyársra húzzuk, megkenjük olajjal, fóliá­ba csomagoljuk és hűtőbe tesszük.

A rizst kurkumás, sós vízben megfőzzük, a csicseriborsót olívaolajon megpirítjuk. 

A nyársakhoz a sütőbe teszünk egy tepsit, fölé tesszük a sütőrácsot, 220 fokra felforrósítjuk, majd betesszük a nyársakat, és 10-12 perc alatt megsütjük.

Közben a rizst összekeverjük pisztáciával, csicseriborsóval, és tányérra szedjük. Rátesszük a nyársat, a savanyított karfiolt és megszórjuk mentalevelekkel.

bárány , csicseriborsó , karfiol , rizs

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra