Bereznay Tamás receptje
2025. január 24.30 dkg főtt csicseriborsó
10 dkg hámozott pisztácia
30 dkg jázmin rizs
1 tk kurkuma
1 ek garam masala
1,5 dl olívaolaj
60 dkg báránycomb
só
1 csokor menta
Savanyított karfiol hozzávalók:
1 kisebb fej karfiol
1 dl almaecet
3 ek kristálycukor
1 csipet só
1 tk kurkuma
A karfiolt megmossuk, rózsáira szedjük, és befőttesüvegekbe tesszük.
Az ecetet 3 dl vízzel, a cukorral, a kurkumával és a sóval felforraljuk, beleöntjük az üvegekbe, szorosan lezárjuk, és legalább 2-3 napig állni hagyjuk.
A báránycombot kockákra vágjuk, sózzuk, ízesítjük garam masalával, nyársra húzzuk, megkenjük olajjal, fóliába csomagoljuk és hűtőbe tesszük.
A rizst kurkumás, sós vízben megfőzzük, a csicseriborsót olívaolajon megpirítjuk.
A nyársakhoz a sütőbe teszünk egy tepsit, fölé tesszük a sütőrácsot, 220 fokra felforrósítjuk, majd betesszük a nyársakat, és 10-12 perc alatt megsütjük.
Közben a rizst összekeverjük pisztáciával, csicseriborsóval, és tányérra szedjük. Rátesszük a nyársat, a savanyított karfiolt és megszórjuk mentalevelekkel.
bárány , csicseriborsó , karfiol , rizs