Receptek

Klasszikus „Macok”-túrógombóc

Macsinka János receptje

2025. március 20.

2,5 dl tejfölhab

50 dkg túró

10 dkg mandula

2 dkg tárkonyos morzsa

7 dkg búzadara

1 dkg liszt

10 dkg málnacoulis

1 db tojás

10 dkg vaj

10 dkg amaréna meggy

15 dkg porcukor

ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Közepesen nehéz

Az áttört túrót búzadarával, tojással és porcukorral összegyúrjuk, pihentetjük, majd gombóc alakúra formázzuk. Az édes morzsához a darált mandulát, a lisztet, a vajat összemorzsoljuk, 180 fokos sütőben megsütjük, és kihűlve morzsát készítünk belőle. A túrógombócokat gyöngyöző, forrásban lévő vízben 4-5 perc alatt megfőzzük, és az édes morzsában megforgatjuk. Tálaláskor tejfölhabot, gyümölcskrémet adunk mellé. Gyümölcsökkel is díszíthetjük. Tárkonyos morzsával és porcukorral megszórva kínáljuk. 

túrógomb , Macok