Macsinka János receptje
2025. március 20.2,5 dl tejfölhab
50 dkg túró
10 dkg mandula
2 dkg tárkonyos morzsa
7 dkg búzadara
1 dkg liszt
10 dkg málnacoulis
1 db tojás
10 dkg vaj
10 dkg amaréna meggy
15 dkg porcukor
Az áttört túrót búzadarával, tojással és porcukorral összegyúrjuk, pihentetjük, majd gombóc alakúra formázzuk. Az édes morzsához a darált mandulát, a lisztet, a vajat összemorzsoljuk, 180 fokos sütőben megsütjük, és kihűlve morzsát készítünk belőle. A túrógombócokat gyöngyöző, forrásban lévő vízben 4-5 perc alatt megfőzzük, és az édes morzsában megforgatjuk. Tálaláskor tejfölhabot, gyümölcskrémet adunk mellé. Gyümölcsökkel is díszíthetjük. Tárkonyos morzsával és porcukorral megszórva kínáljuk.