Nábelek Zsófia receptje
2021. július 12.- 1 db csirkemellfilé kettévágva
- 2 gerezd fokhagyma felaprítva
- 1 kisebb fej vöröshagyma felaprítva
- 3 ek olívaolaj
- 1/2 dl fehérbor
- 1,5 dl tejszín
- 150 g friss spenótlevél
- 50 g reszelt parmezán
- 1/2 db citrom leve és héja
- 2 nagy ek vaj
- 200 g cukorborsó
- 2-3 ág tárkony
- só, frissen őrölt fekete bors
Egy serpenyőben felhevítünk 2 ek olívaolajat, és az enyhén sózott csirkemelleket mindkét oldalukon 2-3 perc alatt megpirítjuk.
A serpenyőbe öntjük a maradék olívaolajat, és üvegesre dinszteljük a hagymát, majd hozzáadjuk a fokhagymát is.
Beletesszük a tejszínt, a tárkonyt és az előkészített húsokat. Sózzuk, borsozzuk, és lefedve pároljuk 5-10 percig, amíg a hús elkészül.
A csirkét tányérra tesszük, a mártást pedig összeforraljuk a spenótlevelekkel és a parmezánnal.
A cukorborsót megtisztítjuk, és a felhevített vajon 2-3 percig pirítjuk-pároljuk.
csirkemellfilé , fokhagyma , vöröshagyma , olívaolaj , fehérbor , spenótlevél , tejszín , parmezán , citrom , vaj , cukorborsó , tárkony