Herczeg Gabriella receptje
2020. május 8.ESZKÖZÖK:
- 4 kis felfújtforma
A FELFÚJT
HOZZÁVALÓK:
- 20 dkg juhtúró
- 4 db tojás
- 4 dkg kukoricadara
- vaj, kukoricaliszt
A MÁRTÁS
HOZZÁVALÓK:
- 10 dkg olajban eltett aszalt paradicsom lecsöpögtetve
- 1 dl zöldségalaplé
- 5 dkg dió
- 2 gerezd fokhagyma
- 3 ek finomra aprított petrezselyemzöld
- 1 ek vaj
A mártáshoz a diót száraz serpenyőben megpirítjuk. Vajon megsütjük a felszeletelt fokhagymát, majd felöntjük a zöldségalaplével, felforraljuk. Lehúzzuk a tűzről, hozzáadjuk az aszalt paradicsomot, pirított diót, és botmixerrel pürésítjük, sózzuk, ha szükséges. Végül hozzákeverjük a finomra aprított petrezselymet.
fokhagyma , petrezselyemzöld , aszalt paradicsom , zöldségalaplé , dió , vaj , kukoricadara , tojás , kukoricaliszt , juhtúró