Receptek

Juhtúrófelfújt diós aszaltparadicsom-mártással

Herczeg Gabriella receptje

2020. május 8.

ESZKÖZÖK:

  • 4 kis felfújtforma


A FELFÚJT
HOZZÁVALÓK:

  • 20 dkg juhtúró
  • 4 db tojás
  • 4 dkg kukoricadara
  • vaj, kukoricaliszt


A MÁRTÁS
HOZZÁVALÓK:

  • 10 dkg olajban eltett aszalt paradicsom lecsöpögtetve
  • 1 dl zöldségalaplé
  • 5 dkg dió
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 ek finomra aprított petrezselyemzöld
  • 1 ek vaj
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű
A felfújthoz a tojásokat kettéválasztjuk, a sárgákat kikeverjük a darával és a juhtúróval, a fehérjéket habbá verjük. A tojáshabot óvatosan hozzáforgatjuk a juhtúrós masszához, majd kivajazott, kukoricaliszttel kihintett felfújtformákba osztjuk szét. Előmelegített sütőben 200 °C-on 15 percig sül.

A mártáshoz a diót száraz serpenyőben megpirítjuk. Vajon megsütjük a felszeletelt fokhagymát, majd felöntjük a zöldségalaplével, felforraljuk. Lehúzzuk a tűzről, hozzáadjuk az aszalt paradicsomot, pirított diót, és botmixerrel pürésítjük, sózzuk, ha szükséges. Végül hozzákeverjük a finomra aprított petrezselymet.


fokhagyma , petrezselyemzöld , aszalt paradicsom , zöldségalaplé , dió , vaj , kukoricadara , tojás , kukoricaliszt , juhtúró

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra